miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateÎntâlnirea Asociației de...

Întâlnirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate

Astăzi, de la ora 8.30, la Palatul Administrativ din Bacău a avut loc o întâlnire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS) Bacău cu Gabriel Moiceanu, președintele Federaţiei Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitare focusată pe nevoia realizării unei campanii de informare și conștientizare a obligației de a colecta selectiv deșeurile.

Cu cât reducem cantitatea de deșeuri care nu sunt colectate selectiv, cu atât reducem penalitățile care ni se aplică din partea Uniunii Europene.

Colectarea corectă a deșeurilor va permite operatorului de salubritate să încaseze de agenții economici care reciclează aceste materiale. În felul acesta, beneficiarul final, cetățeanul, va plăti mai puțin pentru aceste serviciu.

În campania de comunicare și informare asupra colectării selective trebuie să se implice administrația locală a fiecărei localități încât toți locuitorii județului Bacău să înțeleagă beneficiile depozitării corecte a gunoaielor.

Până pe 31 decembrie 2020, statele din Uniunea Europeană trebuie să atingă, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile municipale, un nivel de reutilizare și reciclare de minimum 50% din cantitatea totală de deșeuri generate.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...