joi 11 iulie 2024

.

Cum sa fii mereu...

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o prioritate pentru persoanele adulte. Stilul de...

Protejându-ne împotriva gripei de...

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea...

Cum să-ți păstrezi Mercedesul...

Un Mercedes nu este doar o mașină, este un mod de viață. Este...

Aventuri cu veiozele de...

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de...
AcasăActualitateIntervenție a pompierilor...

Intervenție a pompierilor militari, pentru lichidarea unui incendiu, în orașul Comănești

În cursul acestei dimineți, pompierii militari au fost solicitați să intervină în orașul Comănești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

De urgență, la locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD, intervenția fiind coordonată de locțiitorul Detașamentului de Pompieri Moinești.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul unei camere de locuit. Din nefericire, la locul solicitării a fost identificată o victimă de sex feminin, intoxicată cu monoxid de carbon, pentru care a fost declarat decesul.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este jarul căzut din sistemul de încălzire.

De la începutul acestui an (01- 19 ianuarie a.c.), în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, s-au produs 71 de incendii. Din nefericire, în urma acestora, patru persoane și-au pierdut viața. Printre cele mai frecvente cauze ale incendiilor produse în intervalul de referință, se numără coșurile/burlanele de fum defecte sau necurățate, respectiv 25 astfel de cazuri.

Solicităm în continuare cetățenilor să manifeste prudență la exploatarea mijloacelor de încălzire.

Astfel, reamintim că, verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Totodată, atragem atenția asupra faptului că este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate!

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre! Țineți cont de sfaturile noastre și adoptați un comportament preventiv!

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...