marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateIntervenție a pompierilor...

Intervenție a pompierilor militari, pentru lichidarea unui incendiu, în orașul Comănești

În cursul acestei dimineți, pompierii militari au fost solicitați să intervină în orașul Comănești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

De urgență, la locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD, intervenția fiind coordonată de locțiitorul Detașamentului de Pompieri Moinești.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul unei camere de locuit. Din nefericire, la locul solicitării a fost identificată o victimă de sex feminin, intoxicată cu monoxid de carbon, pentru care a fost declarat decesul.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este jarul căzut din sistemul de încălzire.

De la începutul acestui an (01- 19 ianuarie a.c.), în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, s-au produs 71 de incendii. Din nefericire, în urma acestora, patru persoane și-au pierdut viața. Printre cele mai frecvente cauze ale incendiilor produse în intervalul de referință, se numără coșurile/burlanele de fum defecte sau necurățate, respectiv 25 astfel de cazuri.

Solicităm în continuare cetățenilor să manifeste prudență la exploatarea mijloacelor de încălzire.

Astfel, reamintim că, verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Totodată, atragem atenția asupra faptului că este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate!

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre! Țineți cont de sfaturile noastre și adoptați un comportament preventiv!

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...