Interventiile echipelor E.On, ingreunate de vremea dificila

Rafalele puternice de vânt de aproximativ 50-60 km/h au generat importante avarii în reţelele de electricitate din judeţele: Suceava, Botoşani, Bacău, Vaslui şi Iaşi. În zonele unde echipele E.ON Moldova Distribuţie au reuşit să ajungă au fost constatate: conductoare aeriene rupte, elemente de izolaţie şi de susţinere distruse.

Ieri, la ora 19.00 erau afectate total sau parţial 15 linii aeriene de medie tensiune. Aproximativ 150 posturi de transformare din 44 localităţi nu erau alimentate cu energie electrică. Cele mai afectate judeţe sunt: Botoşani (17 localităţi) şi Vaslui (14 localităţi). În judeţul Iaşi sunt 9 localităţi ce nu beneficiază de energie electrică, în Bacău 2, iar în Suceava sunt 2 localităţi parţial nealimentate. În judeţul Neamţ nu înregistrăm la această oră localităţi nealimentate integral cu energie electrică.

“Echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionează continuu, dar dinamica fenomenelor meteorologice determină apariţia altor avarii, chiar dacă în unele zone în care s-a intervenit a fost reluată alimentarea cu energie. La acest moment, intervenţiile în teren sunt extrem de dificile, din cauza drumurilor înzăpezite şi viscolului, lipsei de vizibilitate. Drept urmare, nu este exclus să apară şi alte încidente, cu afectarea alimentării cu energie şi în alte zone, iar unele intervenţii să se facă cu întârziere” – se arata intr-un comunicat al E.On..