miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatateInvestiție de 4,5...

Investiție de 4,5 milioane de euro în Spitalului municipal “Sfânta Maria”

Spitalul municipal “Sfânta Maria” a fost pregătit pentru un nou val COVID-19, investiţia autorităţilor fiind de aproximativ 4,5 milioane euro, a declarat primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

“Zona Unităţii de Primiri Urgenţe, Imagistica (care însumează aparatura RMN, computer tomograf, RX, ecografie), sectorul administrativ şi demisolul sunt pregătite pentru un eventual nou val COVID-19. Suntem pregătiţi! Doar pe nivelul parterului, Spitalul municipal va beneficia de 28 de locuri pentru pacienţi la noul UPU şi 18 locuri pentru evaluare pacienţi (spitalizare de zi) în incinta aceluiaşi spital”, a declarat primarul.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, a subliniat că investiţiile de la spitalul municipal au fost suportate în măsură egală atât de primărie, cât şi de CJ.”Investiţia a fost finanţată în proporţie de 50% – 50% de CJ şi Consiliul Local Bacău, respectiv 12 milioane lei, iar dotările pentru funcţionare – în valoare de 4 milioane lei – sunt suportate exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean”, a precizat Valentin Ivancea.

Construirea Spitalului municipal “Sfânta Maria” Bacău a început în anul 2007, la iniţiativa conducerii primăriei de la acea vreme, dar nu a mai fost finalizată din lipsa fondurilor.

Conducerea CJ Bacău a solicitat Consiliului Local să aprobe o hotărâre prin care clădirea să fie cedată Consiliului Judeţean, astfel încât lucrările de la etajele superioare să poată fi continuate, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...