joi 12 septembrie 2024

.

Cum să îți hidratezi...

Toată lumea folosește o cremă de față în mod regulat, dar tu știi...

Cum poți face poze...

O fotografie de 360 de grade înseamnă o imagine care să cuprindă tot...

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...

Ce trebuie să știm...

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care sunt adăugate în apă pentru a...

Isakaya

Isakaya este un bar ce serveste alcool dar si mancare, specific japonez. E echivalentul englezescului Pub sau a rbodegii romanesti, de care toata lumea a uitat. In Romania termenul de bodega a luat o conotatie proasta si prea putina lume stiu ca bodega inseamna (conform DEX):Local (mic) unde se consumă gustări și băuturi (alcoolice). – Din germ. Bodega. Dar de ce sa zicem bodega cand suna mai cool Pub. Si nici macar nu folosim termenul de Pub calumea, la noi pub-uri sunt niste baruri in care se fac petreceri. Dar ce conteaza daca e corect, englezism sa fie. Posibil, ca daca candva ne va prinde febra japoneza o sa le numim Izakaya. Continuare…

De citit!

Tamagoyaki – omleta japoneza

Tamagoyaki este o rulada de omleta, traditional japoneza. In general este omleta dulce, ce se mananca la sushi, insa exista si varianta sarata, ce se mananca ca aperitiv sau la micul dejun. Rulada sarata se face cu legume taiate...

Omurice

Omurice este un preparat japonez ce se realizeaza, de obicei, cu resturi de mancare. Preparatul consta in prajirea unei carni, de obicei pui sau porc, cu legume si orez fiert. Compozitia astfel realizata se incorpozeaza ca unplutura unei omlete. Deci,...

Pui cu sos de rosii si busuios si paste de orez cu legume

Duminica pe la ora 11 m-a lovit asa in moalele capului ca nu mai am nimic in frigider si ca trebuie sa fac ceva cumparaturi si eventual sa gatesc ceva. Aveam jumatate de borcan de sos de paste cu...