27.2 C
Bacau

Iubitorii jocurilor cu zaruri se vor întâlni în marea finală de la Bușteni

De stiut!

H1

Așa cum am prezentat într-o ediție anterioară, finala Concursului Național de Table 2014 va avea loc în premieră în orașul-stațiune Bușteni (Hotel ,,Alexandros”, 3 stele), una dintre cele mai frumoase și mai vizitate localități din țară. O altă premieră o constituie și premiul pus la bătaie, unic în istoria acestei discipline sportive: un autoturism marca Skoda Citigo!

În urma celor 11 etape preliminarii disputate în orașele Bacău, Piatra-Neamț, Buzău, Adjud, Bușteni, Onești, Dorohoi, Vatra-Dornei, Pașcani, Comănești și Moinești, pentru finala concursului s-au calificat până în prezent 32 de jucători, printre aceștia aflându-se și Diana Merlușcă din Bacău, prima femeie calificată într-o astfel de competiție.

Și tot pentru prima oară, în cadrul întrecerilor se aplică sistemul elvețian de joc adoptat de Neculai Drăgănuță, campion european la backgammon, președintele Asociației Române de Backgammon, sponsor și director de turnee, principalul organizator al acestui concurs, sistem ce presupune 8 runde la 5 puncte pe partidă, cu aruncarea zarurilor printr-un tobogan special, câștigătorii fiind desemnați pe baza punctajului final și a criteriilor de departajare în caz de egalitate.

Primarul stațiunii Bușteni, Emanoil Savin (54 de ani, doctor în științe economice, licențiat în Management Turistic și Comercial, primar al stațiunii din anul 2004, printre altele, acesta fiind și nașul de cununie al marelui pugilist Lucian Bute), a fost încântat de propunerea lui Neculai Drăgănuță.

,,Eu, ca de altfel toți colegii mei din admnistrația publică locală sprijinim organizarea unor astfel de evenimente, care sunt benefice pentru imaginea sportului și turismului românesc. Suntem convinși că toți cei care vor participa la acest concurs vor fi încântați de atracțiile Bușteniului, una dintre cele mai populare stațiuni montane, care oferă nu doar un cadru extrem de pitoresc prin așezarea sa chiar la poalele Munților Bucegi, ci și o mulțime de oportunități și activități de vacanță, de la schi și săniuș, la excusrsii montane, mult divertisment și multă acțiune, de la Fun Park, la Cupa Mondială de Escaladă pe Gheață, eveniment unic în România.

Și tot unică, de data aceasta în lume, Crucea de pe Caraiman, intrată în 2013 în ,,Guiness Book ”, ar putea deveni perla Bucegilor, printr-o investiție ambițioasă care se va concretiza într-un ansamblu ce va incluse un heliport luminat noaptea, o terasă suspendată deasupra prăpăstiilor dar și un muzeu al Casei Regale a României, care a donat banii pentru ridicarea impresionantei construcții amplasată la peste 2.291 de metri”, a spus primarul Emanoil Savin.

,,Sperăm să oferim un spectacol incitant, dueluri acerbe la mesele de joc și în final, un câștigător pe măsură, primul campion național la table, care va oferi celor de acasă un super cadou de Moș Crăciun. Mulțumesc și pe această cale dlui primar Emanoil Savin, autorităților locale din Bușteni, pentru întreg sprijinul acordat”, a mai spus și Neculai Drăgănuță.

- Advertisement -

Ultimele stiri