17.8 C
Bacau

Jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău s-au pregătit pe pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova

De stiut!

A (4)

Luni, 16 februarie 2015, la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun” Bacău a avut loc o activitate de pregătire specifică din domeniul intervenţiei în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, respectiv cunoaşterea şi implementarea tehnicilor de deplasare şi intervenţie pe schiuri.
Activitatea a avut loc pe pârtia de schi ,,Nemira” din orașul-stațiune Slănic-Moldova, într-un peisaj autentic hibernal, propice practicării exercițiilor și sporturilor de iarnă.

,,Pe parcursul desfăşurării programului au fost executate gradual elemente din cadrul deplasării cu schiurile, modul de acţiune al jandarmilor pentru salvarea unor persoane. Totodată, s-au desfăşurat activităţi practice legate de tehnicile de coborâre a unui versant cu ajutorul schiurilor, primul ajutor şi transportul unor persoane accidentate în zone abrupte şi greu accesibile, precum şi alte exerciţii specifice acestui domeniu”, se arată în comunicatul emis de către Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

,,Atât condițiile meteo, cât și cele organizatorice ne-au permis să desfășurăm o serie de exerciții dinamice, specifice terenului muntos și anotimpului de iarnă, să deprindem tehnicile de intervenție în astfel de condiții, în scopul salvării unor persoane aflate în dificultate, respectiv persoane rămase izolate, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a altor situații neprevăzute. A fost o premieră pentru noi să putem efectua un program complex pe prima pârtie de schi din județul Bacău.

Mulțumim pe această cale administrației pârtiei `Nemira`, echipei tehnice și echipei Salvamont, pentru sprijinul acordat și pentru modul în care reușesc să întrețină această bijuterie de pârtie, care se prezintă în condiții excelente, minunate pentru exerciții și antrenamente ca cele executate de noi astăzi, dar și pentru practicarea sporturilor de iarnă”, a declarat dl colonel Nelu Popovici, adjunctul comandantului Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun” Bacău.

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri