Jandarmii bacauani au salvat un batran invalid, ramas izolat din cauza ninsorii

Un batran de 67 de ani, invalid de ambele picioare, ramas fara mancare si fara lemne in casa, a fost salvat de jandarmii bacauani care i-au dus alimente.

În data de 17 decembrie, la ora 13.15, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a fost apelat prin sistemul unic de urgenţă 112 de către un cetăţean din satul Calapodeşti, comuna Podu Turcului, care a solicitat sprijin, fiind izolat din cauza căderilor masive de zăpadă.

Bătrânul de 67 ani, invalid de ambele picioare, era singur şi nu mai avea căldură şi alimente de două zile.

La nivelul subunităţii de jandarmi din Podu Turcului s-a constituit o echipă de intervenţie alcătuită din patru jandarmi care, cu ajutorul unui autoturism 4 x 4, s-a deplasat către persoana respectivă.

Cu zece kilometri înainte de a ajunge la aceasta, maşina a rămas înzăpezită, jandarmii continuând drumul pe jos, făcându-şi potecă prin stratul de zăpadă, care, pe alocuri, depăşea un metru.

După aproximativ trei ore, cu puţin timp înainte de a se lăsa întunericul, a fost găsită locuinţa bătrânului şi pe acesta înfrigurat şi flămând.

Jandarmii i-au adus bătrânului lemne de foc, alimente şi apă de băut, au degajat curtea şi căile de acces de zăpadă, totul ca un cadou dăruit cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

La întoarcere, jandarmii au adus în atenţia primăriei locale acest caz pentru a putea fi monitorizat.