luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversJandarmii bacauani au...

Jandarmii bacauani au salvat un batran invalid, ramas izolat din cauza ninsorii

Un batran de 67 de ani, invalid de ambele picioare, ramas fara mancare si fara lemne in casa, a fost salvat de jandarmii bacauani care i-au dus alimente.

În data de 17 decembrie, la ora 13.15, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a fost apelat prin sistemul unic de urgenţă 112 de către un cetăţean din satul Calapodeşti, comuna Podu Turcului, care a solicitat sprijin, fiind izolat din cauza căderilor masive de zăpadă.

Bătrânul de 67 ani, invalid de ambele picioare, era singur şi nu mai avea căldură şi alimente de două zile.

La nivelul subunităţii de jandarmi din Podu Turcului s-a constituit o echipă de intervenţie alcătuită din patru jandarmi care, cu ajutorul unui autoturism 4 x 4, s-a deplasat către persoana respectivă.

Cu zece kilometri înainte de a ajunge la aceasta, maşina a rămas înzăpezită, jandarmii continuând drumul pe jos, făcându-şi potecă prin stratul de zăpadă, care, pe alocuri, depăşea un metru.

După aproximativ trei ore, cu puţin timp înainte de a se lăsa întunericul, a fost găsită locuinţa bătrânului şi pe acesta înfrigurat şi flămând.

Jandarmii i-au adus bătrânului lemne de foc, alimente şi apă de băut, au degajat curtea şi căile de acces de zăpadă, totul ca un cadou dăruit cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

La întoarcere, jandarmii au adus în atenţia primăriei locale acest caz pentru a putea fi monitorizat.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...