luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversJandarmii bacauani, campanie...

Jandarmii bacauani, campanie de prevenire in licee

Sub genericele programelor: ,,ŞCOALA TA FARA DROGURI”, şi „JANDARMUL, PRIETENUL CELOR CARE RESPECTĂ LEGEA”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău continuă acţiunile, în sprijinul elevilor şi profesorilor, de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, să dezvolte comunicarea cu elevii prin întâlniri periodice în care să fie prezentate riscurile la care se expun, consecinţele care pot rezulta în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni.

În acest scop, în această săptămână ofiţeri din cadrul I.J.J. Bacău au desfăşurat o serie de activităţi cu caracter preventiv educativ cu elevii Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” din mun. Bacău.

Au fost prezentate diferite teme şi măsuri preventive referitoare la existenţa traficului de persoane şi riscurile asociate acestui fenomen; violenţa stradală; aspecte pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a absenteismului şcolar precum şi a consumului de droguri şi alcool. Totodată au fost prezentate şi măsuri de autoprotecţie împotriva victimizării dar şi regulile de comportament în instituţiile de învăţământ, prevederi ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Elevii au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112, au fost instruiţi, elevii de serviciu, privind modul de acces al persoanelor străine în instituţia de învăţământ şi au fost distribuite elevilor pliante cu caracter preventiv-educativ .

Totodată, pentru elevii care au împlinit 18 ani şi au drept de vot. au fost prezentate şi aspecte din cadrul campaniei de responsabilizare „Tu decizi! Votează Legal!”.

Activităţile de acest gen vor fi desfăşurate în perioada următoare şi în alte instituţii de învăţământ gimnaziale şi liceale din judeţul Bacău.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...