Jandarmii bacauani i-au invatat pe elevii din Itesti sa se fereasca de pericole

itesti

Sub genericul programului: „JANDARMUL, PRIETENUL CELOR CARE RESPECTĂ LEGEA”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău continuă acţiunile, în sprijinul elevilor şi profesorilor, de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, riscurile la care se expun şi consecinţele care pot rezulta în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni de către elevi.

În acest scop, în ziua de 12.06 a.c., s-au desfăşurat o serie de activităţi cu caracter preventiv educativ cu elevii Şcolii Gimnaziale din comuna Iteşti.

Au fost prezentate diferite teme şi măsuri preventive referitoare la existenţa traficului de persoane şi riscurile asociate acestui fenomen; violenţa stradală; aspecte pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a absenteismului şcolar, a consumului de droguri şi alcool.

Totodată au fost prezentate şi măsuri de autoprotecţie împotriva victimizării dar şi regulile de comportament în instituţiile de învăţământ, dar şi dincolo de porţile şcolii şi pe timpul vacanţei de vară care se apropie, prevederi ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Elevii au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112, au fost instruiţi elevii de serviciu privind modul de acces al persoanelor străine în instituţia de învăţământ şi au fost distribuite elevilor pliante cu caracter preventiv-educativ .

De asemenea, la finalul întâlnirii, jandarmii au prezentat elevilor armamentul şi mijloacele din dotare, echipamentul de protecţie dar şi un exerciţiu de dresaj cu câinele de urmărire şi intervenţie „Egal”.