miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversJandarmii bacauani "joaca"...

Jandarmii bacauani “joaca” in deplasare

200 de jandarmi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău vor asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Oţelul Galaţi – F.C. Petrolul Ploieşti.

În ziua de joi, 18 aprilie 2013, începând cu ora 20.30, pe stadionul de fotbal Oţelul din municipiul Galaţi se va desfăşura partida de fotbal dintre echipele F.C. Oţelul Galaţi – F.C. Petrolul Ploieşti, din semifinalele Cupei României „Timişoreana”.

Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal vor fi asigurate de aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.).
Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor asigura, prin măsuri specifice, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestei partide, în zona imediată şi apropiată a locului de desfăşurare, restabilirea ordinii publice (în situaţia în care a fost tulburată).

Reguli privind organizarea şi accesul spectatorilor

Accesul în stadion va fi permis începând cu ora 18.30.
Începând cu data de 17 aprilie 2013, ora 10.00, organizatorul a pus în vânzarea 8100 de bilete; acestea pot fi cumpărate de la casele de bilete ale stadionului.

Pentru suporterii echipei oaspete care se vor deplasa în mod organizat – au fost puse în vânzare 700 de bilete; distribuirea lor se va face centralizat către reprezentantul suporterilor începând cu data de 17 aprilie 2013, ora 10.00; de asemenea, pentru ceilalţi suporteri (care nu vin în mod organizat) achiziţionarea biletelor se va face la casa de bilete special amenajată în zona porţii de acces în peluza II a stadionului (dinspre strada Prelungirea Brăilei).

Suporterii echipei oaspete vor avea acces în stadion pe la poarta numărul 8 şi se vor dispune în peluza II sectorul C.

Suporterii echipei gazdă vor intra în stadion pe la poarta numărul 3 şi se vor dispune în peluza I.
Copii care vor avea acces în stadion pe baza unor bilete gratuite – vor intra pe poarta numărul 7 , tribuna 2 sectorul E.
Persoanele cu dizabilităţi precum şi însoţitorii acestora vor avea acces în stadion pe la poarta numărul 1.

În conformitate cu prevederile LEGII 4 / 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport , jocul sportiv este caracterizat cu GRAD RIDICAT DE RISC.

Ieri, 16 aprilie 2013, la sediul clubului de fotbal Oţelul Galaţi a avut loc şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică precum şi a altor măsuri specifice pentru buna desfăşurare a acestei partide – poliţie, jandarmi, situaţii de urgenţă, organizator, ambulanţă, societatea de pază şi protecţie etc.

În interior , în toate sectoarele stadionului vor fi amenajate puncte de vânzare a unor produse alimentare (apă, sucuri, produse de patiserie) , avizate din punct de vedere igienico – sanitar.
ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE

De asemenea, premergător şi pe timpul desfăşurării acestei partide de fotbal jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, activităţi incluse în cadrul proiectului desfăşurat la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău încă de la începutul acestui an – „CIVILIZAŢIE PE STADIOANE !” .

Prognoza meteo, 18.04.2013 – temperatura – maxim 15 grade C, cer parţial noros, fără precipitaţii, viteza vântului – 15 – 30 km/oră.

RECOMANDĂRI

Pentru buna desfăşurare a acestei partide de fotbal cetăţenii trebuie sã respecte mãsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive.

Este de evitat implicarea în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

Pentru evitarea disconfortului şi aglomerărilor de persoane este indicat ca prezenţa publicului la stadion să se facă într-un timp suficient faţă de ora începerii.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate.

De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, materialele de publicitate vizualã aflate asupra lor.

Este interzisă pătrunderea în incinta bazei sportive fãrã documente de acces în stare vãditã de beţie , consumul de bãuturi alcoolice, refuzul supunerii la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel , cu substanţe corozive ori care murdãresc, participarea la scandal, proferarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare , ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora.
De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţã faţă de forţele de ordine , ascunderea feţei cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacã mãsura evacuãrii a fost dispusã de cãtre personalul de ordine şi siguranţã sau de cãtre forţele de ordine.
Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate nici un fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor.

Atunci când se constatã cã în urma producerii unor acte de violenţă este pusã în pericol viaţa sau integritatea corporalã a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...