miercuri, noiembrie 29, 2023

Jandarmii bacauani se pregatesc de 1 Decembrie

OrasulJandarmii bacauani se pregatesc de 1 Decembrie
- Advertisement -

Joi, 29 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău s-au desfăşurat activităţi dedicate Zilei Naţionale a României.

După săvârşirea de către preotul unităţii a unui Te-deum în memoria eroilor jandarmi căzuţi la datorie, a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii, în cadrul căreia au fost acordate o serie de recompense pentru activitatea desfăşurată în anul în curs (mulţumiri, felicitări, citare prin ordin de zi).

În cadrul manifestării, s-a desfăşurat un simpozion în cadrul căruia a fost evidenţiat rolul Jandarmeriei la constituirea statului naţional unitar român şi au fost prezentate aspecte privind însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918.

Sâmbătă, 1 decembrie a.c., efective din cadrul inspectoratului vor asigura măsurile de ordine în timpul desfăşurării ceremoniilor militare şi religioase organizate în mai multe localităţi din judeţ, Oneşti, Moineşti, Comăneşti, Tg. Ocna, comuna Poduri, unde vor depune coroane şi vor constitui gărzi la monumentele eroilor. În municipiul Bacău, jandarmii vor participa la activităţile festive care se vor desfăşura la Cimitirul Eroilor şi în Piaţa Tricolorului.

Alte titluri