17.8 C
Bacau

Jandarmii, la pescuit de braconieri

De stiut!

pescuit-1

Vineri, în data de 14.06.2013, între orele 03.00 – 11.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au executat împreună cu lucrătorii Centrului Regional de Ecologie Bacău o acţiune pe linia prevenirii si combaterii infracţiunilor la regimul piscicol.

Cu ocazia executării misiunii în zona Barajului Răcăciuni din comuna Gioseni, judeţul Bacău, loc considerat arie naturală protejată, au fost depistate două persoane de sex masculin care pescuiau folosindu-se de o barcă de lemn şi o plasă de pescuit tip monofilament cu lungimea de 30 m şi lăţimea de 1,50 m.

Cele doua persoane au fost identificate ca fiind V. Cătălin, de 31 ani şi I.Florin, de 38 ani, ambii din comuna Horgeşti, jud. Bacău, acestora întocmindu-li-se actele premergătoare sub aspectul susceptibil încălcării prevederilor art. 65, lit. b (pescuitul cu unelte şi scule neautorizate) din O.U.G. 23 din 2008 privind pecuitul şi acvacultura, dosarul în cauză întocmit urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău în vederea continuării cercetărilor.

Bunurile folosite pentru prinderea peştelui au fost distruse, iar peştele prins de către cele două persoane, în cantitate de aproximativ 8 kg, de diferite specii, a fost redat mediului natural.

- Advertisement -

Ultimele stiri