sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateJandarmii montani din...

Jandarmii montani din Slănic Moldova în sprijinul cetăţenilor

Postul de Jandarmi Montan din Slănic Moldova este singurul post montan de jandarmi care funcţionează în judeţul Bacău având în compunere un şef de post şi şapte subofiţeri. Fiecare jandarm a urmat cursuri de specializare şi pregătire în domeniul montan (alpinism, ski, utilizare dispozitiv GPS, paramedic) şi în domeniul ordinii publice şi are dotare adecvată misiunilor specifice zonei montane.

Jandarmii montani au gestionat numeroase misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate şi desfăşurate în zona de responsabilitate (competiţii de off-road, competiţii pe traseele turistice şi la pensiunile din zona de responsabilitate) participând la acţiunile de căutare şi salvare a turiştilor aflaţi în pericol în zona montană.

Jandarmii montani sunt prezenţi şi în acest sfârşit de săptămână în staţiunea Slănic Moldova, pe traseele turistice şi în zona de agrement, pentru descurajarea şi sancţionarea comportamentelor antisociale, informarea şi îndrumarea turiştilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2, dar şi pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Totodată, jandarmii montani sunt implicaţi în numeroase activităţi de informare şi prevenire a turiştilor privind protecţia fondului silvic, piscicol, a mediului, activităţile de picnic.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi pentru prevenirea situaţiilor dificile, jandarmii montani vă recomandă:

-în cazul în care întâlniţi animale sălbatice, nu vă apropiaţi de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;

-să respectaţi prevederile legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic;

-să nu lăsaţi în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;

-să vă echipaţi corespunzător zonei montane;

-evitaţi zonele aglomerate, protejaţi-vă sănătatea respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă.

În cazul în care vă aflaţi într-o situaţie dificilă, solicitaţi cu încredere sprijinul jandarmilor.

Jandarmeria Română, cu siguranţă, pentru fiecare!

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...