Postul de Jandarmi Montan din Slănic Moldova este singurul post montan de jandarmi care funcţionează în judeţul Bacău având în compunere un şef de post şi şapte subofiţeri. Fiecare jandarm a urmat cursuri de specializare şi pregătire în domeniul montan (alpinism, ski, utilizare dispozitiv GPS, paramedic) şi în domeniul ordinii publice şi are dotare adecvată misiunilor specifice zonei montane.
Jandarmii montani au gestionat numeroase misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate şi desfăşurate în zona de responsabilitate (competiţii de off-road, competiţii pe traseele turistice şi la pensiunile din zona de responsabilitate) participând la acţiunile de căutare şi salvare a turiştilor aflaţi în pericol în zona montană.
Jandarmii montani sunt prezenţi şi în acest sfârşit de săptămână în staţiunea Slănic Moldova, pe traseele turistice şi în zona de agrement, pentru descurajarea şi sancţionarea comportamentelor antisociale, informarea şi îndrumarea turiştilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2, dar şi pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite.
Totodată, jandarmii montani sunt implicaţi în numeroase activităţi de informare şi prevenire a turiştilor privind protecţia fondului silvic, piscicol, a mediului, activităţile de picnic.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi pentru prevenirea situaţiilor dificile, jandarmii montani vă recomandă:
-în cazul în care întâlniţi animale sălbatice, nu vă apropiaţi de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
-să respectaţi prevederile legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic;
-să nu lăsaţi în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;
-să vă echipaţi corespunzător zonei montane;
-evitaţi zonele aglomerate, protejaţi-vă sănătatea respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă.
În cazul în care vă aflaţi într-o situaţie dificilă, solicitaţi cu încredere sprijinul jandarmilor.
Jandarmeria Română, cu siguranţă, pentru fiecare!