duminică 23 iunie 2024

.

Instrumente de scris Faber-Castell:...

În universul fascinant al instrumentelor de scris, există nume care strălucesc cu propria...

Inovații în industria construcțiilor...

Procesul de construcție a unei piscine nu presupune doar săpături și turnarea betonului....

ŠKODA 1000 MB: schimbarea...

ŠKODA a construit o linie de producție complet nouă și modernă pentru noul...

Ce este și la...

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în...
AcasăOrasulJudeţul Bacău a...

Judeţul Bacău a ieşit de sub cod portocaliu şi rămâne sub cod galben până la ora 20.00

Judeţul Bacău a ieşit de sub cod portocaliu de ninsoare, intensificări ale vântului şi viscol şi rămâne sub cod galben de ninsoare viscolită şi intensificări ale vântului până la ora 20.00.

În ultimele 3 ore a nins viscolit abundent cu viteze ale vântului de până la 60 km/h la rafală.
Pe raza judeţului Bacău se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene. Este blocat drumul naţional DN 11 A Podu Turcului – Adjud – Bârlad, pe raza judeţelor Vrancea şi Vaslui. Este restricţionată circulaţia pe drumul naţional DN 2 Bacău – Adjud pentru toate autovehiculele care circulă spre Bucureşti, la solicitarea Serviciului de Poliţie Rutieră Vrancea, fiind blocat drumul între Adjud şi Tişiţa. Circulaţia este permisă doar riveranilor, pe raza judeţului Bacău, până la deblocarea situaţiei pe raza judeţului Vrancea.

Autovehiculele care circulă spre Bucureşti sunt oprite în municipiul Bacău, temporar, pănă la momentul în care se poate relua circulaţia pe raza judeţului Vrancea.

Pe drumurile judeţene DJ 252 D, Gioseni – Galbeni şi DJ 207 G raza comunei Ruşi-Ciutea, situaţia a fost deblocată. Pe DJ 207 G drumul a fost degajat şi s-a reluat circulaţia în condiţii de iarnă. Pe DJ 252 D Galbeni – Chetriş, drumul a fost degajat şi s-a reluat circulaţia în condiţii de iarnă pe un singur sens.

La această oră sunt 2 tronsoane de drumuri judeţene cu circulaţia întreruptă: DJ 243 B Parincea – Poieni – Năstăseni, DJ 119 A Urecheşti – Conţeşti, fără a fi localităţi sau persoane izolate. Pe tronsonul de drum DJ 207 D Traian – Prăjeşti a fost întreruptă circulaţia pentru intervenţia utilajelor de la Serviciul Judeţean de Drumuri, în acest moment fiind redat circulaţiei.

Pe 8 drumuri judeţene circulaţia este îngreunată: DJ 119 A Sascut – Bereşti, DJ 243 B Vultureni – Stănişeşti, DJ 119 pe raza localităţii Sarata, DJ 252 D pe raza localităţii Chetriş, DJ 206 B pe raza locvalităţii Parava, DJ 119 H pe raza locvalităţii Faraoani, DJ 206 A pe raza localităţii Dealu Morii, DJ 241 B pe raza localităţii Filipeni.

Se lucrează în continuare pentru repunerea în funcţiune a transformatoarelor de curent electric din Moineşti şi Buhuşi care deserveau 180 abonaţi în Moineşti şi 70 de abonaţi în Buhuşi.

Prin Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Direcţia de Sănătate Publică Bacău au fost aduşi toţi pacienţii care necesită dializă şi toate gravidele la termen în spitalele din Bacău, Oneşti şi Moineşti.
În Bacău, Oneşti şi Moineşti sunt 8 filtre ale Serviciului Poliţiei Rutiere din care 8 la Bacău, 2 Oneşti, 1 Moineşti care dirijează circulaţia autovehiculelor. Nu este permisă circulaţia autovehiculelor neechipate corespunzător.

Se monitorizează şi se dirijează circulaţia şi prin Serviciul de Poliţie Rurală.

În municipiul Bacău sunt filtre de poliţie pe drumurile spre Bucureşti, Vaslui, Oneşti, Mărgineni, precum şi pe ruta ocolitoare a Bacăului, la Pista de carting.

La nivelul judeţului Bacău nu sunt situaţii de localităţi sau persoane izolate.

Se acţionează cu 25 de utilaje pe drumurile judeţene şi20 de utilaje pe drumurile naţionale pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.

Comandamentul Operaţional Judeţean este activ şi se monitorizează permanent situaţia drumurilor şi evoluţia vremii, sub coordonarea prefectului Claudiu Octavian Şerban şi a subprefectului Constantin Dorian Pocovnicu.

În următoarele 3 ore, va continua să ningă în toată Moldova, mai abundent în judeţele Vrancea, Galaţi, Bacău,Vaslui, Neamţ şi Iaşi. Vântul va sufla slab la moderat din nord-est şi va prezenta viteze la rafală de până 65-75 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea, în judeţele Vrancea, Galaţi,Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi.

Atragem atenţia conducătorilor auto aflaţi în trafic să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să respecte indicaţiile lucrătorilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne acolo unde este cazul şi situaţia o va impune, pentru prevenirea unor efecte negative ale fenomenelor hidrometeorologice anunţate.

.

Carmen Cioltan
purtător de cuvânt – Instituţia Prefectului judeţului Bacău

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...