Judeţul Bacău este în continuare sub atenţionare COD GALBEN de răcire accentuată şi vânt

În intervalul orar 18.00, 22.03.2013 – 08.00, 23.03.2013, potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii, județul Bacău a fost sub avertizare COD PORTOCALIU de vânt ce a avut intensificări cu viteze de 80 – 90 km/h și peste 100 km/h în zona de munte și răcire accentuată a vremii.

În urma rafalelor de vânt din cursul nopții și dimineții, alimentarea cu energie electrică este întreruptă în orașul Buhuși, cartier Runc și 82 de sate din 17 comune. E-ON Electrica acționează pentru remedierea defecțiunilor cu 7 echipe. Nu au fost înregistrate ale probleme deosebite în județ.

În următorul interval de timp, până la ora 17.00, 23.03.2013, județul Bacău este sub atenționare COD GALBEN de vânt cu intensificări ce ating 70 – 80 km/h și peste 100 km/h în zonele de munte, precum și răciri accentuate ale vremii, chiar geroasă noaptea, cu temperaturi maxime de -2 ̊grade C și minime de -15̊ grade C.

Prefectul județului Bacău coordonează direct activitatea de monitorizare a evoluției vremii și fenomenelor meteorologice periculoase dar și de intervenție a structurilor responsabile ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru diminuarea și combaterea efectelor produse de vântul puternic. Întrucât zona de nord a Moldovei a fost afectată de zăpezi și viscol, prefectul Claudiu-Octavian Șerban a dispus deplasarea unei freze în județul Botoșani pentru deblocarea drumurilor afectate.