13.9 C
Bacău
miercuri, mai 31, 2023

Când ar trebui să-ți faci analize pentru prostată

Prostata este atât o glandă accesorie a...

Legătura dintre stress și bolile cronice

O interesantă controversă medicală a fost provocată...

Judeţul Bacău intră sub incidenţa codului galben de ninsoare, intensificări ale vântului şi viscol

OrasulJudeţul Bacău intră sub incidenţa codului galben de ninsoare, intensificări ale vântului şi viscol
- Advertisement -

Potrivit atenţionării Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Bacău intră sub incidenţa codului galben de ninsoare, intensificări ale vântului şi viscol în intervalul 18 ianuarie 2013, ora 06.00 – 19 ianuarie 2013, ora 15.00.

Pe parcursul zilei de vineri va ninge, mai abundent în zonele de munte, iar vîntul va prezenta intensificări locale, temporare ce vor atinge și depăși la rafală, viteze de 55-60km/h. În noaptea de vineri spre sâmbătă şi prima parte a zilei de sâmbătă va ninge, vîntul va avea intensificări temporare de 55-60 km/h şi va sufla tare în zona de munte (peste 90km/h), viscolind şi spulberând zăpada.

La nivelul tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Bacău este asigurată permanenţa la primării pe sfârşitul de săptămână şi se iau toate măsurile ce se impun pentru a se putea interveni la timp cu mijloace tehnice şi umane în situaţii deosebite. Sunt asigurate stocurile necesare de materiale antiderapante şi combustibil.

Comandamentul de deszăpezire de la nivelul Consiliului Judeţean Bacău – Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău asigură rezolvarea problemelor specifice anotimpului de iarnă prin intermediul a 7 baze de deszăpezire ce funcţionează pe raza judeţului, în localităţile Bacău, Oneşti, Moineşti, Podu Turcului, Răcăciuni, Buhuşi şi Izvorul Berheciului. Aceste sunt dotate în total cu 15 autobasculante cu lamă şi răspânditor de materiale antiderapante, 10 autogredere, 7 încărcătoare, 9 buldoexcavatoare, 3 autofreze, 1 macara, 1 trailer.

La nivelul Secţiei Bacău a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au fost constituite 4 baze de iarnă la Bacău, Oneşti, Floreşti si Ghimeş-Făget, respectiv 5 puncte de sprijin în cadrul bazelor.

Potrivit dispoziţiilor Comandamentului Naţional de Iarnă şi declaraţiei Secretarului de Stat Constantin-Cătălin Chiper din videoconferinţa susţinută astăzi cu structurile M.A.I., dacă va fi cazul, se va dispune inchiderea circulaţiei pe tronsoanele de drum expuse la înzăpezire, pentru a nu se crea blocaje şi a nu fi puse în pericol vieţile cetăţenilor.

Alte titluri