sâmbătă, decembrie 2, 2023

Cum au apărut băncile și sistemul bancar? Puțină istorie

Istoria sistemului bancar a început cu primele...

La ce să te aștepți după ce ți-ai luat mașină second-hand

Te-ai decis să-ți iei mașină. Ai stat...

Ce trebuie să știți despre plitele cu inducție

Există gătitul la soba cu lemne, la...

Județul Bacău, la Expoziția Internațională de Turism din Republica Moldova

OrasulJudețul Bacău, la Expoziția Internațională de Turism din Republica Moldova
- Advertisement -

Consiliul Județean Bacău (CJ), prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) va fi prezent pentru prima dată cu stand personalizat la Expoziția internațională specializată de turism, agrement și hoteluri ,,TOURISM. LEISURE. HOTELS”, ediția a XXIV-a, singura expoziție din Republica Moldova în domeniul turismului și agrementului.

Evenimentul va avea loc la Chișinău, în perioada 7 – 10 februarie 2019 (zilnic, între orele 10.00 – 18.00) și este organizat de Centrul Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Moldova (ANAT Moldova), Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din Moldova (ANTREC Moldova), Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (ADTM), Asociaţia Naţională pentru Turism receptor din Moldova (ANTRIM) și Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT).

Prin participarea la acest important eveniment din domeniul turismului, SPJPTCAS Bacău și-a propus să prezinte oferta turistică a județului Bacău pentru pasionaţii de turism montan, balnear, cultural, rural, sportiv, sau de business și să stabilească o serie de contacte cu operatorii și reprezentanții agențiilor de turism prezenți la expoziție.

,,Având în vedere interesul tot mai crescut pentru arealul turistic al județului Bacău, vom fi prezenți la această expoziție, tocmai pentru a atrage un număr tot mai mare de turiști și din Republica Moldova, pentru a facilita accesul acestora la informațiile cu privire la destinațiile turistice din zonă, printre care, mai ales în timpul iernii, pârtia de schi ,,Nemira din stațiunea Slănic-Moldova îi așteaptă deoptrivă pe schiori și pe turiști, cu multe și felurite surprize.

De asemenea, ne dorim să extindem colaborarea cu toți factorii implicați în dezvoltarea și promovarea regiunilor cu potențial turistic din cele două țări vecine și prietene”, au spus reprezentanții SPJPTCAS Bacău.

Printre țările participante la expoziția de turism de la Chișinău se numără India, Spania, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, România, Republica Moldova.

Iată și ediția din 2018 în cifre, conform raportului prezentat pe siteul expoziției:

– 124 de expozanți din 7 țări (Bulgaria, Maldive, Moldova, România, Turcia, Ucraina și Ungaria) au participat la expoziție;
– 6.654 persoane din Albania, Bulgaria, Grecia, Israel, Moldova, Polonia, România, Turcia și Ucraina au vizitat expoziția pe parcursul a 4 zile;
– pe o suprafață de 1.821 de metri pătrați a fost expusă o varietate mare de oferte de vacanță;
– 12.239 de utilizatori de Internet au văzut publicitatea expoziției noastre;
– 7 posturi de televiziune, 7 posturi de radio, precum și 20 de site-uri specializate au mediatizat expoziția;
– 3 publicații tipărite și 25 de portaluri de internet au relatat despre expoziție;
– 400 de cataloage cu noutăți, 180 de cataloage oficiale au fost tipărite și distribuite;
– 4 zile au fost completate cu concursuri, tombole, evenimente, precum „Festivalul Turismului”, Miss Tourism Beauty Moldova, Satul meu – destinație turistică – sărbătoarea turismului rural.
Vom reveni cu noutăți la finalul ediției din acest an.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri