Județul Bacău, prezent la Târgul de Turism al României

La Centrul Expozițional ,,Romexpo” din București are loc în perioada 14 – 17 noiembrie 2019, Târgul de Turism al României, cel mai mare eveniment din țară dedicat industriei turismului, locul în care se întâlnesc cele mai importante companii din România și din străinătate,
în cadrul edițiilor de primăvară și de toamnă ale acestui târg.

Ediția de toamnă 2019 se va desfășura în Pavilionul B1, dedicat atât agențiilor de turism, touroperatorilor, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât și zonelor turistice din România prin intermediul administrațiilor publice locale, asociațiilor de turism, oficiilor de turism, consiliilor județene și primării.

Consiliul Județean Bacău, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) participă și în acest an, la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României.

Pe parcursul celor patru zile de târg, în cadrul standului ce va fi amenajat pe o suprafață de 21 mp, vor fi prezentate ofertele turistice ale județului Bacău, cuprinzând informații despre bogatul patrimoniu cultural, istoric și natural: turismul balnear și de agrement, turismul cultural și ecumenic, pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova, traseele montane, parcurile și ariile naturale din județ, muzeele, casele memoriale și colecțiile de etnografie și artă populară.

Materialele promoționale prezentate la stand vor include broșuri și pliante de promovare a pârtiei de schi ,,Nemira” și a traseelor turistice din zona montană, broșuri și hărți turistice bilingve (română și engleză) de prezentare a stațiunilor și a principalelor obiectivele turistice din județul Bacău.

Un material nou realizat în acest an prezintă trasee turistice tematice în județul Bacău, unde turiștii sunt invitați să parcurgă itinerarii tematice (culturale, naturale, muzeistice si ecleziastice).

Informațiile vor fi găsite în patru pliante, câte unul pentru fiecare tematică, așezate într-o mapă, pentru a fi mai ușor de utilizat în călătorii. Fiecare traseu pornește din municipiul Bacău și traversează județul, trecând prin localitățile cu cele mai importante obiective turistice, vizitatorii fiind ghidați de harta desenată pentru fiecare traseu în parte. Și tot ca o noutate, la standul județului Bacău, turiștii vor putea afla informații și detalii despre Festivalul Antic ,,Tamasidava”, cel mai important festival de profil din Moldova, propus pentru a deveni marcă înregistrată.

De asemenea, sâmbătă, 16 noiembrie, cu începere de la ora 13.00, pe scena din Pavilionul B1 va avea loc un recital de muzică și dansuri populare susținut de Ansamblul folcloric ,,La Porțile Neamului”, din comuna Palanca, coordonator Liliana Atomulese.
Potrivit reprezentanților SPJPTCAS Bacău, această participare la Târgul de Turism al României, reprezintă o platformă optimă de prezentare a potențialului turistic băcăuan, realizarea de contacte cu specialiști din domeniu, informarea asupra noutăților legate de profilul specific al evenimentului și nu în ultimul rând, o oportunitate pentru atragerea de noi turiști, reînnoirea și fidelizarea relațiile existente.

Program de vizitare:

14 – 16 noiembrie 2019, interval orar 10.00 – 18.00
17 noiembrie 2019, interval orar 10.00 – 16.00

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo București, în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Organizația Patronală a Turismului Balnear din România, Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural, Camerele de Comerț și Industrie din România.

Romulus-Dan BUSNEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here