duminică, septembrie 24, 2023

Ce trebuie să știm înainte de a alege un broker de asigurări

Un broker de asigurări este o persoană...

Destinații de vacanță: Rânca

Rânca este o stațiune turistică în curs...

Județul Bacău, promovat la ediția a 39-a a Târgului de Turism al României

OrasulJudețul Bacău, promovat la ediția a 39-a a Târgului de Turism al României
- Advertisement -

Atracțiile turistice ale județului Bacău au fost promovate la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo București, între 15 -1 8 noiembrie.
Consiliul Județean Bacău (CJ), prin intermediul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) a participat pentru a opta oară consecutiv la acest important eveniment din domeniul turismului românesc, la care au fost prezente peste 140 de firme din țară și din străinătate.

Reprezentanții SPJPTCAS au promovat oferta turistică a județului, atât prin materiale de promovare cât și prin contactul direct cu vizitatorii târgului. Standul a fost centrat pe oferta turistică a județului, pornind de la stațiunile balneoclimaterice și turistice, lăcașurile de cult și monumentele istorice, pârtia de schi ,,Nemira” și traseele montane, ariile naturale, precum și alte locuri încărcate de istorie și frumuseți naturale.

Materialele de promovare puse la dispoziția vizitatorilor au cuprins broșuri cu destinații și activități turistice în ediții bilingve, pliante și flyere, hărți turistice, calendare și filme cu potențialul turistic al județului Bacău.

La stand au fost prezenți pe toată perioada târgului și reprezentanți ai comunității locale din comuna Palanca, ce au realizat și expus cusături și țesături cu tematică populară, obiecte de artă naivă, preparate tradiționale specifice zonei: păstrăv în hârzob de brad, păstrăv afumat, zacuscă de păstrăv.

Printre vizitatorii standului s-au numărat ministrul Turismului, Bogdan TRIF ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel ILIE, primarul comunei Palanca, Adrian PALIȘTAN, prezentatorul TV, Mircea RADU, reprezentanți ai patronatului din turismul românesc.

Sâmbătă, 17 noiembrie, într-o atmosferă plină de voie bună, în apropierea standului de promovare au evoluat ansamblurile folclorice ,,La Porțile Neamului” din comuna Palanca – coordonator Liliana ATOMULESE și ,,Păunașii” din comuna Poduri – coordonator Ana-Alina MUNCILĂ, momente artistice de excepție, admirate și aplaudate îndelung de publicul spectator. În spiritul Centenarului Marii Uniri, la invitația reprezentanților județului Bacău, ansamblurile folclorice participante, împreună cu vizitatorii târgului s-au prins într-o horă a unirii, simbolul unității noastre naționale.

,,Participarea județului Bacău la Târgul de Turism al României, a avut ca obectiv creșterea vizibilității județului nostru ca destinație turistică culturală, ecleziastică, balneară, montană și de agrement. De asemenea, am urmărit promovarea artei populare tradiționale și a elementelor de folclor specifice județului. Și pentru că au căzut deja primii fulgi de nea, iar sezonul rece bate deja la ușă, vă invităm pe pârtia de schi ,,Nemira”, o dată cu deschiderea sezonului de iarnă 2018 – 2019”, a declarat Horia-Ionuț OLINIC, director adjunct al SPJPTCAS Bacău.
Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri