sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ce trebuie să știm despre sărurile de baie

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care...

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți vinzi mașina

Până acum vreo 10-15 ani, ca să-ți...

Ce trebuie să știți despre plantele de apartament

Am crescut într-un apartament plin cu plante....

Judeţul Bacău, promovat la Expoziţia internaţională de turism de la Chişinău

OrasulJudeţul Bacău, promovat la Expoziţia internaţională de turism de la Chişinău
- Advertisement -

Centrul Expoziţional ,,Moldexpo” din Capitala Republicii Moldova a găzduit în perioada 7 -10 februarie, Expoziţia internaţională specializată de turism, agrement şi hoteluri ,,Tourism. Leisure. Hotels”, ediţia a XXIV-a.

Printre cei 75 de participanţi care au reprezentat Europa şi Asia, s-a numărat şi Consiliul Judeţean Bacău, prin Serviciul Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), instituţie prezentă în premieră la un târg internaţional de turism.

În cadrul standului amenajat, SPJPTCAS a promovat la expoziţia de la Chişinău cele mai atractive destinaţii turistice ale judeţului Bacău, un accent deosebit fiind pus pe unul dintre cele mai căutate şi mai apreciate obiective turistice ale sezonului în curs, respectiv pârtia de schi ,,Nemira” din staţiunea Slănic-Molodva, acesta fiind şi principalul element de fundal al standului expoziţional.

Participarea instituţiei din Bacău la acest eveniment a suscitat interesul vizitatorilor, printre aceştia aflându-se şi principalele posturi de televiziune din Republica Moldova, Pro TV Chişinău şi Agro TV Moldova, care au realizat reportaje în direct de la standul reprezentanţilor SPJPTCAS Bacău. Aici au fost expuse şi distribuite broşuri de promovare în limbile română şi engleză, hărţi turistice, pliante, flyere, calendare, albume, DVD-uri, iar pe monitoare au rulat continuu filme cu atracţiile turistice ale județului Bacău. Vizitatorii au putut fi astfel informaţi depre tradiţia şi ospitalitatea specifică, spaţiile de cazare moderne, monumentele şi ansamblurile de arhitectură, muzeele şi activităţile specifice turismului balnear, montan, de aventură şi agrement, ingrediente ideale pentru un sejur perfect în zonele turistice ale judeţului Bacău.

,,Piaţa turistică băcăuană confirmă anual ca fiind una cu potenţial de creştere atât pentru importul cât şi pentru exportul de turiști către România, în special pentru cei din Republica Moldova şi Ucraina. De aceea am considerat oportună prezenţa noastră la acest târg, o dată cu dorinţa de a dezvolta colaborarea şi cooperarea cu tot mai multe ţări participante la astfel de manifestări, de a înlesni schimbul de bune practici cu organizaţii, asociaţii şi instituţii publice din domeniul turismului, de a conferi judeţului Bacău o vizibilitate semnificativă pe plan naţional şi internaţional.

De asemenea, am fost onoraţi de prezenţa unor colegii şi instituţii de învăţământ superior din Republica Molodva, cu profil de turism, care au răspuns propunerilor noastre de a organiza o serie de întâlniri având ca temă promovarea turistică şi modalităţile de realizare a acesteia”, a declarat Horia OLINIC, director adjunct în cadrul SPJPTCAS Bacău.
Impresii: În ciuda neajunsurilor cu care se confruntă frații noștri de peste Prut, nu poți să treci cu vederea ospitalitatea lor, serviciile de calitate, diversitatea gastronomică și bahică, foarte bine reprezentate în toate restaurantele și marketurile întâlnite în primul și scurtul periplu prin Republica Moldova.

În afara câtorva obiective vizitate pe fugă, ne-au plăcut și ne-au impresionat în mod special, interesul tot mai crescut al tinerilor pentru dezvoltarea țării lor, viziunea și proiectele lor pentru viitor, prin care vor să transforme țara într-o importantă atracție turistică, seriozitatea cu care discută astfel de teme.

Dana Lupu este unul dintre acești studenți, care în afară de fundamentul teoretic și de calitatea de a fi un bun ghid turistic pentru orice vizitator, se implică din plin să materializeze în practică cele învățate pe parcursul anilor, cu optimism și patriotism.

De aceea am și insistat în discuțiile echipei noastre, pentru schimbul de bune practici între regiunile cu potențial turistic din județul Bacău și cele similare din Republica Moldova, care să se poată dezvolta și mâine și în viitor. Contactele au fost deja făcute, iar noi îi așteptăm pe acești tineri să ne viziteze cât de curând…

Romulus-Dan BUSNEA
Foto: Romulus-Dan BUSNEA și Olivian DARIE

Alte titluri