22.3 C
Bacau

Județul Bacău, promovat la Târgul de Turism al României

De stiut!

În Pavilionul B2 din Centrul expozițional ,,Romexpo” București, are loc în perioada 15 – 18 noiembrie 2018, ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment din țară dedicat industriei turismului.

Cu o suprafață totală de 15.300 mp, Pavilionul B2 este locul ideal pentru găzduirea târgurilor și expozițiilor de talie internațională, de prezentare atât a celor mai interesante oferte și atracții turistice din România și din străinătate, cât și a accesoriilor necesare în orice vacanță.

Consiliul Județean Bacău, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) participă și în acest an, la Târgul de Turism al României.
Pe parcursul celor patru zile de târg, în cadrul standului ce va fi amenajat pe o suprafață de 21 mp, vor fi prezentate ofertele turistice ale județului Bacău, cuprinzând informații despre bogatul patrimoniu cultural, istoric și natural: pârtia de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova și traseele montane, turismul balnear și de agrement, turismul ecumenic, parcurile și ariile naturale din județ, meșteșugurile tradiționale și arta populară, satul românesc cu valorile lui.

Acestea sunt cuprinse în broșuri bilingve (română-engleză), hărți turistice, pliante, proiecții de filme, calendare, albume, materiale care vor fi distribuite atât vizitatorilor, cât și agențiilor de turism. Tot aici vor mai putea fi urmărite îndeletnicirile meșterilor populari din comuna Palanca și vor putea fi degustate produse ecologice atestate, oferite de familia Mihaela și Ionela Paliștan din satul Ciugheș, comuna Palanca, începând cu celebrul păstrăv în hârzob de brad (după o rețetă atestată în anul 1920!), cârnați de păstrăv, zacuscă de păstrăv si sărmăluțe în foi de viță cu carne de păstrăv și până la dulcețuri și siropuri din fructe de pădure.

,,Prin participarea serviciului nostru la edițiile acestui târg de turism, sperăm să reușim promovarea județului Bacău, prin etalarea frumuseților naturale pe care ținutul nostru le deține, a locurilor cu izvoare tămăduitoare și lăcașuri pentru suflet și spirit, a obiceiurilor și tradițiilor nealterate de trecerea vremurilor. Și pentru că sezonul de iarnă se apropie cu pași repezi, vă invităm pe această cale să vizitați cea mai nouă și mai modernă investiție în turismul băcăuan: Pârtia de schi `Nemira`, un obiectiv turistic ce atrage an de an, tot mai mulți turiști și iubitori ai sporturilor de iarnă”, a declarat Romil BOTEZATU, directorul SPJPTCAS Bacău.

Potrivit reprezentanților SPJPTCAS Bacău, această participare la Târgul de Turism al României, reprezintă o platformă optimă de prezentare a potențialului turistic băcăuan, realizarea de contacte cu specialiști din domeniu, informarea asupra noutăților legate de profilul specific al evenimentului și nu în ultimul rând, oferă posibilitatea analizei evoluției și dezvoltării celorlalte zone turistice din România, precum și pentru a reînnoi și fideliza relațiile existente.

PROGRAM

Vizitatorii sunt așteptați la standul județului Bacău 43 – 44 din Pavilionul B2, de joi până sâmbătă (15 – 17 noiembrie), între orele 10.00 – 18.00 și duminică (18 noiembrie), între orele 10.00 – 16.00. Sâmbătă, 17 noiembrie, între orele 13.00 – 14.00, pe scena pavilionului expozițional va avea loc o prezentare a județului Bacău de către dl Horia Olinic, director adjunct la SPJPTCAS Bacău, după care va urma un program artistic susținut de Ansamblul folcloric ,,La Porțile Neamului”, din comuna Palanca, coordonator Liliana Atomulese și Ansamblul folcloric ,,Păunașii”, din comuna Poduri, coordonator Alina-Ana Muncilă.

Târgul de Turism al României este organizat de Complexul expozițional ,,Romexpo” București, în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Organizația Patronală a Turismului Balnear din România, Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural, Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice din București.

Romulus-Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri