duminică, septembrie 24, 2023

Legătura dintre stress și bolile cronice

O interesantă controversă medicală a fost provocată...

Câteva trucuri utile pentru albitul dinților

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă...

Județul Bacău, promovat la Târgul de Turism al României

OrasulJudețul Bacău, promovat la Târgul de Turism al României
- Advertisement -

Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) a participat la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), care a avut loc în perioada 14 – 17 noiembrie 2019, la Centrul Expozițional ,,Romexpo” din București.

Prezența reprezentanților serviciului s-a concretizat în activități dintre cele mai diverse desfășurate la stand: prezentarea obiectivelor turistice ale județului Bacău sub forma unor itinerarii tematice și proiecții de filme, a unor materiale promoționale (broșuri, pliante și hărți bilingve, flyere, mape, DVD-uri) despre pârtia de schi ,,Nemira” și traseele montane, stațiunile balneare și turistice, muzeele, casele memoriale și colecțiile etnografice și de artă populară, dar și a unor evenimente majore, precum Festivalul Antic ,,Tamasidava”, care se desfășoară anual în municipiul Bacău și care a fost propus pentru a deveni marcă înregistrată.

Un material nou realizat în acest an prezintă trasee turistice tematice în județul Bacău, unde turiștii sunt invitați să parcurgă itinerarii tematice (culturale, naturale, muzeistice si ecleziastice). Informațiile pot fi găsite în patru pliante, câte unul pentru fiecare tematică, așezate într-o mapă, pentru a fi mai ușor de utilizat în călătorii. Fiecare traseu pornește din municipiul Bacău și traversează județul, trecând prin localitățile cu cele mai importante obiective turistice, vizitatorii fiind ghidați de harta desenată pentru fiecare traseu în parte.

De asemenea, pe durata celor patru zile de târg, vizitatorii standului au mai avut posibilitatea de a degusta din produsele și preparatele tradiționale oferite de producătorii de pe Valea Muntelui, în cadrul unui savuros festin gastronomic.
Promovarea turistică a județului Bacău a fost susținută și de Ansamblul folcloric ,,La Porțile Neamului”, din comuna Palanca, coordonat de Liliana Atomulese, care a încântat publicul cu un recital de muzică și dansuri populare specifice Văii Trotușului, una dintre cele mai atractive zone turistice de pe plaiurile băcăuane.

Reprzentanții SPJPTCAS Bacău au mai purtat discuții despre potențialul turistic al județului și au întreprins acțiuni de informare despre beneficiile turismului pentru economia locală, regională și națională. Aceștia au mai avut întrevederi cu reprezentanți ai agențiilor de turism, ai autorităților locale și județene din diferite zone ale țării, ca și cu o serie de organizatori de evenimente cultural-artistice, în vederea implementării unor parteneriate care să aducă un aport substanțial promovării județului.

,,Întrucât considerăm că județul Bacău are un mare potențial de creștere, ne bucurăm că am avut prilejul de a prezenta în detaliu cele mai frumoase și de interes obiective și atracții turistice din județul nostru”, au declarat reprezentanții SPJPTCAS Bacău.

Activitățile desfășurate la standul de turism al județului Bacău au fost prezentate într-un reportaj realizat de postul de televiziune Agro TV.
Serviciul băcăuan mulțumește pe această cale Primăriei comunei Palanca, reprezentată și în acest an de Ansamblul folcloric ,,La Porțile Neamului”, coordonat de dna Liliana Atomulese, pentru programul de înaltă ținută artistică susținut în fața vizitatorilor târgului de turism, un adevărat reper identitar și o sursă de mândrie locală și națională.

De asemenea, mulțumiri și reprezentanților comunei Ghimeș-Făget, respectiv firmei ,,Degustarium”, magazin specializat în comercializarea de produse alimentare montane, precum și firmei ,,Good Origins”, producător de săpunuri naturale, pentru modul în care au susținut promovarea turistică a județului Bacău.

Astfel de activități desfășurate în comun constituie oportunități de dezvoltare, valorificare și promovare a potențialului turistic al județului Bacău, drept pentru care s-ar cuveni ca și la edițiile viitoare ale TTR să se alăture și alte instituții publice sau firme private, care doresc să sprijine strategia de dezvoltarea durabilă a județului Bacău.

Târgul de Turism al României are ca principal obiectiv consolidarea industriei turismului din țara noastră, prin promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din România, dar și prin organizarea de conferințe și sesiuni de dezbateri în care sunt abordate problemele industriei de profil, împreună cu instituțiile publice cu atribuții în acest domeniu.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri