sâmbătă 22 iunie 2024

.

Ce husă de telefon...

Husa nu este neapărat pentru a proteja un telefon. Pe lângă funcția de...

Curajul de a ne...

Ce legătură ar putea exista între Robert Kiyosaki, cunoscut pentru cărțile sale despre...

Mituri și legende în...

Există multe mituri și legende urbane despre inventatorii diferitelor tehnologii și dispozitive, iar...

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...
AcasăActualitateJudețul Bacău, promovat...

Județul Bacău, promovat la un important eveniment internațional

Consiliul Județean Bacău este prezent în perioada 17 – 26 ianuarie la Expoziția Internațională ,,Săptămâna Verde” de la Berlin, unde este reprezentat de Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), în calitate de partener al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Cu acest prilej, SPJPTCAS Bacău prezintă o serie de obiective turistice, obiceiuri și datini străvechi bine conservate, adevărate repere ale identității noastre naționale.

Alături de județele Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, și Tulcea, județul Bacău se face vizibil publicului vizitator prin diverse materiale de promovare (broșuri, hărți turistice, pliante, flyere, clipuri video etc).

,,Prezența la această importantă expoziție mondială este necesară și benefică atât pentru a promova județul Bacău și potențialul său, cât și pentru a contribui la extinderea contactelor cu diverși producători și agenți economici”, a declarat Horia-Ionuț Olinic, director adjunct al SPJPTCAS Bacău.
MADR participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. Ministrul Nechita-Adrian Oros, alături de secretarul de stat Aurel Simion au participat la deschiderea oficială a Expoziției.

La târgul de la Berlin participă circa 1.700 de expozanți din 70 de țări. Printre produsele prezentate la standuri se află delicii culinare, de la fructe și legume până la specialități alimentare elaborate, precum și noile tendințe din domeniul agriculturii și industriei alimentare bazate pe ecologie. În cadrul evenimentului au loc seminarii și conferințe pe teme bazate pe specificul târgului, cu accent pe alimentația ecologică și bioenergie și pe cultivarea durabilă a semințelor și alimentelor.
La ediția de anul trecut a expoziției s-au înregistrat peste 400.000 de vizitatori.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...