sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulJudetul se pregateste...

Judetul se pregateste de ninsori grele. Vezi ce masuri s-au luat

Marţi, 30 octombrie 2012, în sala mare a Palatului Administrativ, sub conducerea prefectului Claudiu Octavian Şerban, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (C.J.S.U.), s-a desfăşurat şedinţa extraordinară având ca subiect principal măsurile şi acţiunile concrete ce trebuie întreprinse în perioada imediat următoare pentru prevenirea şi limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice specifice venirii anotimpului rece.

În acelaşi timp, şedinţa C.J.S.U. consfinţeşte operaţionalizarea Comandamentului de iarnă şi deschide o serie de întâlniri şi videoconferinţe periodice, având ca tematică pregătirea instituţiilor statului pentru iarnă, scopul urmărit fiind eficientizarea acestor tipuri de servicii şi intervenţii ( intervenţii eficiente cu costuri optimizate), asigurarea siguranţei şi fluenţei circulaţiei pe drumurile publice a persoanelor şi a bunurilor, asigurarea siguranţei energetice a României, asigurarea funcţionării activităţii educaţionale, a sistemului medical şi a mediului economic şi nu în ultimul rând, eliminarea efectelor negative înregistrate în iernile anterioare datorate intervenţiilor tardive sau ineficiente ale instituţiilor abilitate.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Claudiu Octavian Şerban, a solicitat responsabilitate instituţională şi civică, acţiune coerentă şi sinergică a tuturor factorilor implicaţi în „lupta” cu intemperiile iernii.

La rândul lor, subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu şi preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Dragoş Benea, analizând nivelul concret de pregătire pentru anotimpul rece, de la acest moment, au solicitat maximă operativitate în atingerea indicatorilor planificaţi. Platforma comună de lucru pentru toate instituţiile şi serviciile publice deconcentrate având sarcini şi responsabilităţi concrete în această direcţie, o constituie „ Planul de măsuri al Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Bacău, pentru sezonul rece 2012 – 2013”, în baza căruia, la nivelul autorităţilor publice locale şi a instituţiilor desecentralizate, au fost actualizate planurile operative de intervenţie pentru asigurarea cu echipamente, tehnică şi resurse umane.

În urma analizei istoricului efectelor produse de fenomenele meteo pe perioada iernilor anterioare, au fost stabilite sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene pe care se produc în mod frecvent blocaje ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi a viscolului. Pe raza judeţului Bacău cele mai afectate sectoare de drum au fost următoarele:

Drumuri naţionale :
   DN 2 F : Bacău – Vaslui
DN 2 G : Bacău – Moineşti ( tronson Scorţeni – Grigoreni)
DN 11 : Bacău – Oneşti
DN 11 A: Oneşti – Adjud
DN 12 A : Oneşti – Ghimeş;
Drumuri judeţene:
DJ 252D : Nicolae Bălcescu – Galbeni – Chetriş;
DJ 206A : Podul Turcului – Dealul Morii;
DJ 206 B: Răcăciuni – Parava-Rădoaia- Dumbrava;
DJ 207F : Holt- Săuceşti, Şerbeşti – DN2, Bereşti Bistriţa – Ilieşti;
DJ241B : Glodişoarele;
DJ 241F : Lehancea – Giurgiuoana – limit.jud.Vrancea;
DJ 243B : Motoşeni-Praja, Vultureni-Stănişeşti, Năstăseni-Poieni-Parincea;
DJ 252: Găiceana- Petreşti; Huruieşti – Găiceana;
DJ 252A : Horgeşti – Răcătău;
DJ 252 E : Răcăciuni – Răstoaca;
DJ 119A : Bereşti – Sascut-Urecheşti;
DJ 119B : Sărata (Talpa) – Osebiţi,
DJ119H : DN2 – Faraoani;
DJ 159: Cârligi-DN2-Corneşti-limita judeţului Neamţ,
DJ 252 B : Gura Văii – Răcătău- Pânceşti-Gioseni-Bazga;
DJ 119: Bacău – Sărata;

Pentru sezonul de iarnă 2012-2013, Comandamentul de deszăpezire de la nivelul Consiliului Judeţean Bacău – Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău, va asigura preluarea datelor transmise de către 7 baze de deszăpezire ce vor funcţiona pe raza judeţului, în localităţile Bacău, Oneşti, Moineşti, Podu Turcului, Răcăciuni, Buhuşi şi Izvorul Berheciului. Aceste baze vor fi dotate în total cu 15 autobasculante cu lamă şi răspânditor de materiale antiderapante, 10 autogredere, 7 încărcătoare, 9 buldoexcavatoare, 3 autofreze, 1 macara, 1 trailer.

Cantităţile de material antiderapant ce vor fi asigurate în baza Acordului Cadru de întreţinere drumuri judeţene pentru iarna 2012 – 2013 sunt următoarele : 6000 tone sare şi 9500 mc nisip. Cantităţile de material antiderapant sunt estimative şi vor putea fi suplimentate în caz de necesitate. În acest an au fost achizionate panouri parazăpezi în lungime de 900 metri liniari. De asemenea, pe parcursul derulării Acordului Cadru de întreţinere multianuală 2012 -2013, s-a prevăzut achiziţionarea de noi panouri parazăpezi în lungime de 4000 metri liniari.

La nivelul Secţiei Bacău a Direcţiei regionale de Drumuri ţi Poduri Iaşi au fost constituite 4 baze de iarnă ( Bacău, Oneşti, Floreşti, Ghimeş) şi 5 puncte de sprijin în cadrul bazelor. Situaţia privind asigurarea cu material antiderapant pe fiecare din aceste baze, este următoarea : Baza Bacău – 800 tone nisip şi 1000 tone sare, Baza Oneşti – 500 tone nisip şi 700 tone sare, Baza Floreşti – 150 tone nisip şi 180 tone sare, Baza Ghimeş – 120 tone de nisip şi 120 tone sare.

Gradul de aprovizionare este de aproximativ 40-50%. Aprovizionarea va continua până la constituirea cantităţilor totale, în conformitate cu prevederile “ Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice”.

Pentru prevenirea înzăpezirii sectoarelor expuse viscolului, pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Bacău este necesară montarea de panouri parazăpezi mobile pe o lungime totală de 2415m.

La nivelul municipiului Bacău s-au luat următoarele măsuri în vederea pregătirii pentru iarnă: au fost încheiate contracte cu furnizori pentru o cantitate de 1700 sare şi 2500 mc antiderapant, s-au asigurat următoarele utilaje pentru deszăpezire- 1 autospecială cu lamă şi împrăştietor, 8 gredere semipurtate, 1 cisternă de 8 tone pentru împrăştiat soluţie antiderapantă, 3 autospeciale de 3,5 tone pentru transport material antiderapant, 1 buldoexcavator, 1 autogreder. În stoc se găsesc următoarele cantităţi de materiale antiderapante: 300 mc antiderapant, 100 tone sare. Licitaţia pentru executarea serviciilor de deszăpezire este în curs de derulare, şedinţa de deschidere fiind programată în jurul datei de 20.11.2012.

La nivelul societăţilor comerciale furnizoare de utilităţi publice nu se înregistrează probleme în asigurarea stocurilor de combustibili. S.C.CET.S.A. are constituit în data de 29.10.2012 un stoc de 240.762 tone cărbune energetic, reprezentănd 70% din necesarul funcţionării în sezonul 2012 -2013, întregul stoc va fi asigurat până la data de 15.12. 2012.

 

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...