Judo: CSM – CSS Onesti – locul I pe echipe in concursul de judo de la Targu Ocna

Sala de sport a Scolii cu clasele I – VIII Nr. 3 din orasul Targu Ocna a gazduit sâmbata, 2 februarie a.c., cea de-a IX- a editie a traditionalei manifestari sportive “Cupa Magura” la judo, organizata de Clubul Sportiv Municipal Onesti, Primaria Târgu Ocna si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau. Competitia s-a bucurat de participarea a peste 250 de sportivi care au evoluat la categoriile U11, U13, U15 si U18, reprezentand cluburile CSM si CSS Onesti, SCM Bacau, Palatul Copiilor Bacau, CSS si SC Miercurea-Ciuc, Unirea si LPS Focsani, CSS Dinamo Brasov, LPS Roman, CS Unirea Iasi, CS Vladeni (jud. Iasi), CS Înfratirea Ghimes, CS “Samurai” Gliga si Asociatia Sportiva a Liceului Teoretic “Nagy Mózes” din Targu-Secuiesc.

Tinerii judoka de la CSM Onesti au dominat si de aceasta data clasamentul individual dupa cum urmeaza:

UNDER 11 M (30 kg) – Locul I – Rares Molea ;

UNDER 11 F (26 kg) – Locul I – Laura Teodora Lungu ;

UNDER 13 M (27 kg) – Locul II – Mihai Mocanu ;

UNDER 13 F ( 26 kg) – Locul I – Iustina Mihaila, (29 Kg) – Locul III – Nadin Renata Anton si Ana Maria Mihaila;

UNDER 15 M (34 kg) – Locul III – Octavian Antonica Tenchiu si Iustin Gabriel Mihaila CSM , (50 kg) – Locul I – Vlad Bucur CSM, (30 kg) – Locul I – Vladut Stefanel Lungu;

UNDER 15 F (44 kg) – Locul I – Ioana Bucur, (52 kg) – Locul I – Petronela Neagu;

UNDER 18 M (50kg) – Locul I – George Alexandru Lungu, (55 kg) – Locul I – Adrian Alexandru Zota;

UNDER 18 F (40kg) – Locul I – Ana Maria Lungu, (48 kg) – Locul I – Adina Gabriela Dobrin, (52 kg) – Locul II – Gina Eugenia Neagu.

În clasamentul pe echipe s-a impus ca si la editia trecuta, echipa CSS – CSM Onesti care a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, secondata de echipa Liceului cu Program Sportiv din Focsani (LPS), locul trei fiind ocupat de formatia CSS Miercurea-Ciuc. Tinerii judoka din tara se vor intalni la finalul acestei saptamâni la etapa zonala a Campionatului National Under 18 care se va desfasura la Miercurea-Ciuc, intrecere ce va constitui un criteriu de calificare la etapa finala.

Federatia Romana de Judo a anuntat printre altele, ca incepând cu data de 09 februarie 2013, data cu care încep competitiile nationale oficiale, se vor aplica toate modificarile regulamentului de arbitraj impuse de Federatia Internationala de Judo.

Romulus Dan Busnea