marți, octombrie 3, 2023

Extraordinarele beneficii ale fisticului

Fisticul, un membru al familiei caju, este...

Cum să ascunzi o cameră de supraveghere

O cameră de supraveghere este bună la...

La ce este folositoare o DRONA?

Fapt diversLa ce este folositoare o DRONA?
- Advertisement -

hexacopter

Se tot vorbeste despre incidentul aviatic in care un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba si in care doua persoane si-au pierut viata pentru ca echipele de salvare nu au localizat zona  in care a avut loc incidentul.

Daca unul din serviciile de salvare apartinand judetului Cluj sau Alba ar fi detinut o drona profesionala, cu siguranta situatia era alta deoarece chiar si pe ceata,  se putea realiza un set de fotografii la mare inaltime si ar fi fost mult mai usor sa localizeze locul impactului si sa ajunga acolo in timp eficient.

Din fericire, in judetul Bacau exista un astfel de echipament despre care am vorbit si AICI, si care din coincidenta sau nu apartine unui jurnalist.

In articolul respectiv erau prezentate in teorie domeniile de aplicabilitate ale acesteia. Acum  vorbim despre  ceea ce a realizat Marius si echipa pana in acest moment cu hexacopter-ul lui.

1. Bacaul vazut de sus

2. Statiunea Slanic Moldova vazuta de la inaltime

3.Hanul Magura Verde vazut de sus

 

4. Domeniul jurnalistic

 

Iata ca ceea ce spuneam in teorie se aplica de minune in practica. Si intrebuintari mai sunt foarte multe. De exemplu daca aveti nevoie de  filmari si fotografii aeriene de mare acuratete (HD), de la mica si mare inaltime aceasta este solutia. Deasemenea, acest echipament este  deosebit de util pentru tranzactiile cu terenuri, imobiliare, studii de urbanism si arhitectura.

Pagina de Facebook a lor este Filmari Aeriene Bacau .

Alte titluri