miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversLa ce este...

La ce este folositoare o DRONA?

hexacopter

Se tot vorbeste despre incidentul aviatic in care un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba si in care doua persoane si-au pierut viata pentru ca echipele de salvare nu au localizat zona  in care a avut loc incidentul.

Daca unul din serviciile de salvare apartinand judetului Cluj sau Alba ar fi detinut o drona profesionala, cu siguranta situatia era alta deoarece chiar si pe ceata,  se putea realiza un set de fotografii la mare inaltime si ar fi fost mult mai usor sa localizeze locul impactului si sa ajunga acolo in timp eficient.

Din fericire, in judetul Bacau exista un astfel de echipament despre care am vorbit si AICI, si care din coincidenta sau nu apartine unui jurnalist.

In articolul respectiv erau prezentate in teorie domeniile de aplicabilitate ale acesteia. Acum  vorbim despre  ceea ce a realizat Marius si echipa pana in acest moment cu hexacopter-ul lui.

1. Bacaul vazut de sus

2. Statiunea Slanic Moldova vazuta de la inaltime

3.Hanul Magura Verde vazut de sus

 

4. Domeniul jurnalistic

 

Iata ca ceea ce spuneam in teorie se aplica de minune in practica. Si intrebuintari mai sunt foarte multe. De exemplu daca aveti nevoie de  filmari si fotografii aeriene de mare acuratete (HD), de la mica si mare inaltime aceasta este solutia. Deasemenea, acest echipament este  deosebit de util pentru tranzactiile cu terenuri, imobiliare, studii de urbanism si arhitectura.

Pagina de Facebook a lor este Filmari Aeriene Bacau .

De citit!

Atentie la vremea căldută de afară. Acum e momentul când atacă virusii!!

Întrebat de Dragoș Bighiu, cum de cei mai multi  oameni se îmbolnăvesc în aceasta perioadă, doctorul Sorin Enescu , medic la  la Serviciul de Ambulanta din Bacau a declarat ca CONTINUARE

VIDEO: Drama unei familii inundate din comuna Cudalbi- Impreuna ii putem ajuta

  Locuitorii comunei Cudalbi trec prin momente de groaza. Acestia sunt foarte afectati de inundatiile care nu au iertat nimic la sfarsitul saptamanii trecute. Case, grajduri, animale chiar si oameni au fost luati de viiturile puternice. In acest sens, Marius Fundulea,...

Inceperea scolii amanata cu doua saptamani !

Ministrul Educatiei a anuntat acum cateva momente ca inceputul anului scolar va fi anulat pana la data de 1 Octombrie .Motivele amanarii inceputului de scoala au fost prezentate intr-o conferinta, in care au fost prezente mai multe persoane. Iata A...