duminică 23 iunie 2024

.

Tot ceea ce trebuie...

Există mai multe modele diferite disponibile. Deși este tentant să alegeți primul model...

Pregătiri pentru reînceperea școlii:...

Cu zilele de vară care încep să se retragă treptat și frunzele care...

Ce trebuie să știm...

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care sunt adăugate în apă pentru a...

Sustenabilitatea și bicicletele: O...

În era noastră modernă, cu schimbări climatice tot mai evidente și o conștientizare...
AcasăActualitateLa Ghimeș-Făget va...

La Ghimeș-Făget va avea loc un concert extraordinar susținut de violonistul Alexandru Tomescu

În Biserica Romano-Catolică din comuna Ghimeș-Făget (jud. Bacău) va avea loc vineri, 6 august, cu începere de la ora 19.30, un concert extraordinar susținut de marele violonist Alexandru Tomescu, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius ,,Odă Bucuriei”.
Violonistul va cânta, pentru al doilea an la Ghimeș-Făget cu celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu (Obiect de Patrimoniu Național din Categoria Tezaur) și va fi acompaniat de pianistul spaniol Josu de Solaun.

Simfonia a IX-a, compusă de Ludwig van Beethoven, cunoscută și ca „Odă bucuriei” a fost scrisă în 1785 și este renumită și pentru grandiosul final coral pe versurile poetului și istoricului german, Friedrich Schiller, fiind și una din cele mai renumite compoziții ale compozitorului german.

La concertul de la Ghimeș vor fi prezenți și elevi de la Liceului de Artă ,,István Nagy” din Miercurea-Ciuc, Colegiul Național de Artă ,,George Apostu” din Bacău și de pe Valea Ghimeșului, care așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu acești maeștri!

,,Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată; XIV ediții pline de experiențe frumoase exprimate prin muzică, atitudine, valori și, mai presus de orice, prin apropierea de publicul tradițional dar și cel mai tânăr și neexperimentat, iar violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii”, spun organizatorii evenimentului de la Ghimeș-Făget. Printre aceștia se află și ONG-ul „Oamenii inspiră” și companiile Xilopal și Degustarium din localitate, care la final vă invită la o degustare de brânzeturi, însoțite de un pahar de vin în curtea bisericii!

,,Înainte de concert suntem gata să îmbrațișăm biserica, ținându-ne de mână fiindcă diversitatea ne îmbogățește cultura și unitatea ne face mai toleranți și mai puternici! Vă așteptăm cu drag!”, a spus și Damian Pal, unul dinte inițiatorii conceptului și afacerii ,,Degustarium” din Ghimeș-Făget.

Biletele pot fi solicitate pe https://www.blt.ro/concert-alexandru-tomescu-ghimes-faget.html

Romulus-Dan Busnea / UZPR

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...