joi, noiembrie 30, 2023

Privilegiul special al Asociatiilor de proprietari

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul...

Aventuri cu veiozele de dormitor

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i...

La ”Placintele Bunicilor” inainte!

OrasulLa ”Placintele Bunicilor” inainte!
- Advertisement -

Bunicutele si bunicii din centrele de protectie sociala din judet, dar si bunici beneficiari ai altor asociatii si fundatii bacauane s-au intrecut in prima zi a lui Brumarel – Ziua Internationala a Persoanei Varstnice – in placinte. Intitulat ”Placintele bunicilor”, evenimentul-concurs organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, s-a desfasurat la Tg. Ocna, piateta din fata Primariei dovedindu-se neincapatoare pentru participanti, adica bunicii de la centre si sustinatorii lor de toate varstele.

Juriul alcatuit din reprezentanti mass-media si reprezentanti ai autoritatilor publice locale au desemnat, pe baza voturilor cetatenilor dar si a degustarilor personale, cele mai bune placinte ca fiind cele preparate de Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanei cu Handicap Comanesti, pe locul al II-lea situandu-se bunicii de la Fundatia ”C-tin Brancoveanu” Bacau, iar pe al III-lea, cei de la Primaria Tg. Ocna. Un premiu special pentru delicioasele placinte cu mere a fost acordat bunicilor din Centrul Rachitoasa.

Daca in ceea ce priveste placintele, bunicutele, in special, s-au aratat grozav de pricepute, bunicii s-au intrecut pe ei insisi, la randul lor, intr-un concurs de… pedalat bicicletele. In jur de cincisprezece participanti cu varste intre 66 si 94 de ani s-au incumetat astfel, in a parcurge cat mai rapid traseul din competitia ”Bicicleta, un prieten la varsta a treia”, organizata cu ocazia aceleiasi Zile Internationale a Persoanei Varstnice. Premiile in bani, dar si recompensa in placinte proaspete din partea bunicelor au fost motive intemeiate pentru o ”lupta” apriga in pedalat.

Intr-un final, nici nu a mai contat cine a castigat. Castigatori au fost, pe buna dreptate, cu totii. (Madalina ROTARU)

Alte titluri