luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOpiniiLa plimbare cu...

La plimbare cu Huțulca

Primele mele amintiri din copilărie sunt indisolubil legate de calea ferată cu ecartament îngust și de mocănițe.

_329

Prin fața casei trecea calea ferată îngustă Sibiu – Agnita – Sighișoara. Linia îngustă traversa orașul de la nord la sud, urmând traseul principalelor “bulevarde” ale urbei: strada Gării (actualmente Avram Iancu), strada 23 August (actualmente 1 Decembrie 1918), strada Mihai Viteazu (denumirea aceasta n-au avut motiv să o schimbe), pe care le traversa de vreo șapte ori. Inițial gara era la capătul nordic (ieșirea spre Sighișoara), existând și o stație pentru călători în centrul orașului, într-o casă în care, după scoaterea liniei din oraș, a funcționat multă vreme o tutungerie. Copii fiind, una din distracțiile noastre favorite era să punem pe șine monede de 25 de bani, monede care după ce trecea trenul peste ele se transformau în “pițule”.

_373

Articolul integral poate fi citit AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....