vineri, decembrie 1, 2023

Cum să-ți păstrezi electrocasnicele ‘în formă’

Ghid de întreținere pentru mașina de spălat...

Ce trebuie să știm despre o yală electromagnetică

O yală magnetică este un dispozitiv de...

Marker, liner, koki… Ce sunt și la ce folosesc

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip...

La Slănic-Moldova începe a doua etapă din Campionatul Național de Off Road, Trofeul „Dacii Liberi”

ActualitateSportLa Slănic-Moldova începe a doua etapă din Campionatul Național de Off Road, Trofeul „Dacii Liberi”
- Advertisement -

În perioada 18 – 21 mai 2017, în stațiunea Slănic-Moldova va avea loc, pentru al treilea an consecutiv, cea de a doua etapă din Campionatul Național de Off Road din România, Trofeul ,,Dacii Liberi”. Desfășurată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și a Comisiei Naționale de Off Road din România (CNOR), etapa de la Slănic-Moldova este organizată de Club Offroad Vaslui și Club Offroad Dacii Liberi Bacău. La start sunt așteptate peste 60 de echipaje din toate clasele.
Slănic-Moldova, cu atracțiile sale, printre care și Muntele Nemira, este o zonă care a urcat rapid în topul preferințelor pasionaților de off-road din România. Vizitatorii întâlnesc aici un tărâm unde munții nu sunt prea înalți, dar au urcușul greu și văile adânci, unde apele sunt vii, unde vântul șuieră câteodată nebuneștre, iar pâraiele îl îngână sporindu-i puterea.

Potrivit unui comunicat emis de Clubul Sportiv ,,Motorsport Race Management” București (MRM), competiția este structurată pe trei clase principale – Standard (A și B, în funcție de capacitatea cilindrică), Open și Extrem – cu trasee de complexități diferite, pentru parcurgerea cărora troliul și navigația devin cei mai buni prieteni ai echipajului. Clasa Standard este dedicată celor care au un automobil 4×4, echipat cu anvelope agresive, inclusiv tip Simex și, de preferat, dotat și cu un troliu. La clasele Open și Extrem mașinile sunt modificate atât la formă, cât și la sistemele de frânare, direcție, suspensie și tracțiune față de mașinile de serie, sporind considerabil performanțele de cățărare și anduranța. Spectacolul pe care aceste mașini îl provoaca este intens, deosebit și fascinant.

Programul întrecerilor

Ziua de joi, 18 mai 2017, este destinată primirii concurenților și verificărilor tehnice și administrative.

Vineri, 19 mai 2017, ora 9. 45, se dă startul primei zile de concurs, urmând ca la ora 21. 00 să se pornească în proba specială ,,Noaptea Nemirei”, în care echipajele își vor testa abilitățile de orientare și navigare înfruntând întunericul.

Sâmbătă, 20 mai 2017, va avea loc, începând cu ora 10, proba superspecială Trial pentru clasa Standard. Clasele Open și Extrem vor susține această probă începând cu ora 18.30. Pe un traseu scurt, dar intens, spectatorii vor vedea peste ce obstacole extreme pot trece mașinile înscrise și cât de abili sunt copiloții când vine vorba de trolieri.

Duminică, 21 mai 2107, cu începere de la ora 10. 30 va avea loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune 3 echipaje de la fiecare clasă. În plus, toți cei care au izbutit să învingă traseele Nemirei vor primi o Diplomă de participare.

,,Organizatorii promit o incursiune prin istorie. Se va merge prin Munții Nemira, pe drumuri de vamă, drumuri uitate de oameni și de cărți, cărări părăsite ce au fost bătătorite de soldați (în Primul Război Mondial) rămași cu cruci albe pe dealuri, cu poteci ascunse spre izvoare cu viață.Traseele au fost alcătuite pentru toate cele trei clase Extrem, Open și Standard dintr-o serie de drumuri forestiere și de exploatare care șerpuiesc pe versanții Nemirei în zona Pasului Oituz. Membrii cluburilor Off Road Vaslui și Off Road Dacii Liberi Bacău, au avut parte de o adevărată lecție de istorie când au parcurs zona pentru a scrie road-book-urile. Testul trecătorilor, al văilor, al apelor și al munților! Testul celor mai bravi, în Noaptea Nemirei ! Acestea sunt câteva cuvinte care pot caracteriza Trofeul Dacii Liberi”, se mai arată în comunicatul MRM.

Competiția va avea cartierul general în incinta Hotel ,,Venus” din Slanic-Moldova, respectiv: secretariatul, biroul de presă, locația panourilor de informare, parcul tehnic, cazarea concurenților și a reprezentanților CNOR și FRAS.

Parteneri: Consiliul Județean Bacău, Primăria Slănic-Moldova, Direcția Silvică Bacău, ISU Bacău.
Sponsori: BERGENBIER, ANCONI GROUP, BEST TOOLS, GTC AUTO.
Printre sporturile cu motor din România, Campionatul Național de Off-Road are cea mai proaspătă istorie competițională, anul 2017 fiind cel al ediției cu numărul 8.

Romulus Dan BUSNEA

Alte titluri