joi, septembrie 28, 2023

Laborator de substanțe anabolizante, descoperit în Bacău

Fapt diversInfractionalLaborator de substanțe anabolizante, descoperit în Bacău
- Advertisement -

DIICOT a descoperit primul laborator clandestin de anabolizante din România, situat în județul Bacău.

Perchezițiile au avut loc atât în România, cât și în Republica Moldova, și au dus la descoperirea a peste un milion de doze de anabolizante, sub formă de comprimate, fiole, flacoane sau pulberi, suficiente pentru producerea acestora.

În urma acțiunii, au fost ridicate și alte produse și substanțe, inclusiv sume mari de bani, telefoane mobile, autoturisme și alte bunuri de lux. Gruparea care a înființat laboratorul era condusă de un absolvent al facultății de farmacie din Republica Moldova și avea cetățenie dublă română-moldovenească.

Profitând de modificările aduse Legii nr. 104/2008 în anul 2021, gruparea și-a intensificat activitatea și a înființat un laborator clandestin de fabricare a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

Precursorii necesari au fost importați din China, iar produsele finite au fost expediate consumatorilor din România și din Uniunea Europeană. 11 persoane au fost reținute și vor fi prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de a fi luate măsuri preventive.

Autoritățile române și moldovenești au încheiat un acord prin intermediul EUROJUST, pentru documentarea și destructurarea acestei grupări transfrontaliere.

Alte titluri