vineri 21 iunie 2024

.

Ce este, de fapt,...

Citii un anunț de angajare și totul pare normal (responsabilități și cerințe), până...

Ce trebuie să faceți...

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare, de la cel mai scăzut la...

Guta și vertijul: Impactul...

Guta și vertijul sunt două afecțiuni medicale distincte, dar ambele pot afecta semnificativ...

Ce alegem să îmbrăcăm?

E timpul să alegeți. Și este chiar recomandat să o faceți. E frig,...
AcasăActualitateSanatateLaboratorul de testare...

Laboratorul de testare a Covid19, amenajat la SJU Bacău odată cu sosirea echipamentului RT – PCR

📌 În data de 23 aprilie, SJU Bacău a recepţionat echipamentul RT – PCR de testare a virusului Covid19, un prim transport, din Bucureşti, ajungând în Bacău în jurul orei 14.00, iar al doilea – din Cluj – ajungând la sediul SJU la ora 16.00 (recepţia echipamentelor a fost finalizată în cursul după-amiezii de joi, 23 aprilie) – vezi scrisoarea de transport.

📌 Echipamentul a fost amplasat în incinta special amenajată în laboratorul spitalului, personalul SJU lucrând în cursul acestui week-end în vederea operaţionalizării acestuia şi a începerii testărilor. Gradul de securitate sanitară al laboratorului este unul sporit (nivel III).

📌 Într-o primă fază, laboratorul va opera la o cadenţă de 50 teste/zi, urmând ca în termen de o lună numărul testelor realizate să crească la 100 teste/zi. Complexitatea echipamentului şi a procedurilor medicale vor necesita o perioadă de acomodare şi teste de probă, dar SJU intenţionează să pună în funcţiune laboratorul nou-creat începând cu mijlocul săptămânii viitoare.

📌 Aparatul de testare RT – PCR a fost comandat de SJU Bacău în data de 6 martie, contractul de furnizare a echipamentului medical fiind semnat la 19 martie. Aparatul cumpărat de spital este similar cu cel existent la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală.

📌 Testele vor fi realizate în conformitate cu procedurile legale în vigoare şi cu ordinele Ministerului Sănătăţii. Echipamentul va fi operat de doi medici de laborator din cadrul SJU Bacău, secondaţi de alţi doi medici rezidenţi.

📌 Reamintim că, separat de lupta cu virusul Covid19, de la începutul pandemiei, la SJU Bacău au fost realizate 1200 de intervenţii chirurgicale (1 martie – 22 aprilie), în 10 secţii ale spitalului, iar prin unităţile de primiri urgenţe (adulţi şi copii) au fost procesate aproximativ 7000 de cazuri medicale.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...