joi 29 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatateLaboratorul de testare...

Laboratorul de testare a Covid19, amenajat la SJU Bacău odată cu sosirea echipamentului RT – PCR

📌 În data de 23 aprilie, SJU Bacău a recepţionat echipamentul RT – PCR de testare a virusului Covid19, un prim transport, din Bucureşti, ajungând în Bacău în jurul orei 14.00, iar al doilea – din Cluj – ajungând la sediul SJU la ora 16.00 (recepţia echipamentelor a fost finalizată în cursul după-amiezii de joi, 23 aprilie) – vezi scrisoarea de transport.

📌 Echipamentul a fost amplasat în incinta special amenajată în laboratorul spitalului, personalul SJU lucrând în cursul acestui week-end în vederea operaţionalizării acestuia şi a începerii testărilor. Gradul de securitate sanitară al laboratorului este unul sporit (nivel III).

📌 Într-o primă fază, laboratorul va opera la o cadenţă de 50 teste/zi, urmând ca în termen de o lună numărul testelor realizate să crească la 100 teste/zi. Complexitatea echipamentului şi a procedurilor medicale vor necesita o perioadă de acomodare şi teste de probă, dar SJU intenţionează să pună în funcţiune laboratorul nou-creat începând cu mijlocul săptămânii viitoare.

📌 Aparatul de testare RT – PCR a fost comandat de SJU Bacău în data de 6 martie, contractul de furnizare a echipamentului medical fiind semnat la 19 martie. Aparatul cumpărat de spital este similar cu cel existent la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală.

📌 Testele vor fi realizate în conformitate cu procedurile legale în vigoare şi cu ordinele Ministerului Sănătăţii. Echipamentul va fi operat de doi medici de laborator din cadrul SJU Bacău, secondaţi de alţi doi medici rezidenţi.

📌 Reamintim că, separat de lupta cu virusul Covid19, de la începutul pandemiei, la SJU Bacău au fost realizate 1200 de intervenţii chirurgicale (1 martie – 22 aprilie), în 10 secţii ale spitalului, iar prin unităţile de primiri urgenţe (adulţi şi copii) au fost procesate aproximativ 7000 de cazuri medicale.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...