sâmbătă, septembrie 30, 2023

Legătura dintre stress și bolile cronice

O interesantă controversă medicală a fost provocată...

Ce trebuie să știi când cumperi cărți vechi

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii...

Laboratorul de testare a Covid19, amenajat la SJU Bacău odată cu sosirea echipamentului RT – PCR

ActualitateSanatateLaboratorul de testare a Covid19, amenajat la SJU Bacău odată cu sosirea echipamentului RT – PCR
- Advertisement -

📌 În data de 23 aprilie, SJU Bacău a recepţionat echipamentul RT – PCR de testare a virusului Covid19, un prim transport, din Bucureşti, ajungând în Bacău în jurul orei 14.00, iar al doilea – din Cluj – ajungând la sediul SJU la ora 16.00 (recepţia echipamentelor a fost finalizată în cursul după-amiezii de joi, 23 aprilie) – vezi scrisoarea de transport.

📌 Echipamentul a fost amplasat în incinta special amenajată în laboratorul spitalului, personalul SJU lucrând în cursul acestui week-end în vederea operaţionalizării acestuia şi a începerii testărilor. Gradul de securitate sanitară al laboratorului este unul sporit (nivel III).

📌 Într-o primă fază, laboratorul va opera la o cadenţă de 50 teste/zi, urmând ca în termen de o lună numărul testelor realizate să crească la 100 teste/zi. Complexitatea echipamentului şi a procedurilor medicale vor necesita o perioadă de acomodare şi teste de probă, dar SJU intenţionează să pună în funcţiune laboratorul nou-creat începând cu mijlocul săptămânii viitoare.

📌 Aparatul de testare RT – PCR a fost comandat de SJU Bacău în data de 6 martie, contractul de furnizare a echipamentului medical fiind semnat la 19 martie. Aparatul cumpărat de spital este similar cu cel existent la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală.

📌 Testele vor fi realizate în conformitate cu procedurile legale în vigoare şi cu ordinele Ministerului Sănătăţii. Echipamentul va fi operat de doi medici de laborator din cadrul SJU Bacău, secondaţi de alţi doi medici rezidenţi.

📌 Reamintim că, separat de lupta cu virusul Covid19, de la începutul pandemiei, la SJU Bacău au fost realizate 1200 de intervenţii chirurgicale (1 martie – 22 aprilie), în 10 secţii ale spitalului, iar prin unităţile de primiri urgenţe (adulţi şi copii) au fost procesate aproximativ 7000 de cazuri medicale.

Alte titluri