sâmbătă 13 iulie 2024

.

Cinci schimbări pe care...

Colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimilor, care se găsește în toate celulele...

Ce știm despre lansete....

O lansetă de pescuit este o tijă lungă și flexibilă folosită de pescari...

Cum comunicarea asertivă conduce...

În orice mediu profesional, comunicarea eficientă este cheia succesului. Dar când vine vorba...

Totul despre cauciucurile de...

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului...
AcasăCulinarLapte de pasare...

Lapte de pasare

Ingrediente: 4 oua, 4 albusuri, 1 l lapte, 1 esenta vanilie, 2-3 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 praf de sare. Puneti laptele la fiert. Galbenusurile amestecati-le cu zaharul pana se albesc. Adaugati faina. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Cu o linguta umezita in apa faceti galuste de albus si puneti-le sa fiarba in lapte, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se intaresc.

Scoateti-le intr-un vas sa se scurga. Amestecati crema de galbenusuri cu laptele, putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Apoi turnati crema in lapte si lasati sa fiarba pana se ingroasa putin. Turnati… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...