sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarLapte de pasare...

Lapte de pasare

Ingrediente: 4 oua, 4 albusuri, 1 l lapte, 1 esenta vanilie, 2-3 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 praf de sare. Puneti laptele la fiert. Galbenusurile amestecati-le cu zaharul pana se albesc. Adaugati faina. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Cu o linguta umezita in apa faceti galuste de albus si puneti-le sa fiarba in lapte, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se intaresc.

Scoateti-le intr-un vas sa se scurga. Amestecati crema de galbenusuri cu laptele, putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Apoi turnati crema in lapte si lasati sa fiarba pana se ingroasa putin. Turnati… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...