Lasagna cu spanac, leurdă, ciuperci și Gorgonzola

O lasagna din asta fără carne se face, de regulă, cu spanac și Ricotta (așa numesc românii din Italia, ba chiar și italienii get-beget, urda). Și cu sos Béchamel (sos alb). Cum unii din familie nu suportă sosul Béchamel și, prin extrapolare, nici un sos pe bază de făină, am găsit un înlocuitor pe bază de smântână, parmezan, ou și nucșoară. Dacă vă tentează varianta clasică, aveți aici rețeta lui Jamie.

_115

Dacă tot am substituit Béchamelul, am înlocuit și Ricotta cu Gorgonzola (o varietate dulce, nu picantă), iar spanacul cu spanac baby (mai scump, dar cu mai puțin pământ/nisip de îndepărtat). Am mai pus în completare și niște leurdă, că tot era sezonul. Iar ca bonus, niște ciuperci. Comestibile. Pozele sunt din 2015. Asta ca să să nu-mi aud vorbe că vă dau mâncare expirată.

_126

Articolul integral, AICI.