joi 18 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarLates Niloticus –...

Lates Niloticus – o fi șalău, o fi biban?

107 copyUnii comercianții de la noi îi spun “șalău de Nil”. Cei de la Edenia îi zic biban. Denumirea sa științifică este Lates Niloticus. Pe care englezii îl numesc Nile perch, francezii perche du Nil, iar spaniolii perca del Nilo. Atât perch, cât și perche ori perca se traduc în limba română prin “biban”. De unde și până unde s-a trecut de la biban la șalău, habar n-am. Poate mă lămuriți voi. Oricum i-ar zice, Lates Niloticus se găsește atât proaspăt, cât și congelat (în special filetat) și provine atât din pescuitul industrial, cât și din acvacultură. Are o carne albă, cu gust neutru.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....