Lebede salvate de bacauani. Pasarile se ratacisera printre masinile din oras

Trei lebede care s-au ratacit miercuri seara din cauza cetii au fost salvate de bacauani. Pasarile au fost recuperate de pe strazile orasului, unde aterizasera inghetate si debusolate din cauza cetii.

De cativa ani, pe lacul Bacau II ierneaza lebede. Sute de pasari aleg sa nu mai zboare pana in Egipt si raman pe lacul Bacau, declarat Arie Naturala Protejata.

Miercuri, din cauza cetii si a frigului, mai multe lebede s-au ratacit si, in loc sa ajunga inapoi pe lac, au aterizat pe strazile din Bacau, printre masini si trecatori. trei pasari au fost luate acasa de bacauani inimosi care le-au dat mancare si un culcus.

Joi, salvatorii au anuntat Centru Regional de Ecologie, care a venit si a recuperat pasarile. Voluntarii de la Centru vor deparazita pasarile si le vor hrani iar cand se vor mai intrema iar vremea va fi mai buna, le vor elibera in mediul lor natural.

CRE face apel la bacauanii care observa sau salveaza lebede sa anunte acest lucru. Pasarile care sunt bolnave sau ranite vor fi tratate la Focsani, de o echipa de medici veterinari.

Centrul Regional de Ecologie poate fi contactat la aceste coordonate.