Legume din supă gătite la cuptor

200

O supă de pui “adevărată” nu se face numai din apă și cuburi (Knorr sau Maggi – cele mai cunoscute) și nu se asezonează cu Delikat ori Vegeta. Supa de pui apare în meniul meu fie atunci când fierb pieptul de pui pentru salata “boeuf”, fie atunci când chiar îmi este poftă de o supă cu tăieței sau găluște făcute în casă. În acest din urma caz folosesc spinări și târtițe de pui, aripi, eventual și o bucată de piept, pe care o recuperez, putând pregăti din ea o salată cu andive, de exemplu. Pe lângă carnea de pui, la prepararea supei sunt nelipsite legumele (cartof, morcov, pătrunjel/păstârnac, țelină, eventual ceapă), pe care le fierb împreună cu carnea (însă adăugate cu 30 de minute înainte de a fi bine pătrunsă carnea) ori – dacă folosesc carnea la salată – după ce am extras din oală carnea fiartă.

Continuare…