marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarLegumele din supă...

Legumele din supă – garnitura ideală pentru somon

206 copy

“Fabricarea” unei supe limpezi necesită, de cele mai multe ori, utilizarea unor legume: morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, cartof, ceapă… După ce au fiert în apa care a devenit supă, legumele respective sunt demobilizate (Der Mohr hat seine Schuldigkeit getan, der Mohr kann gehen). E păcat însă ca “maurul”, adicătelea legumele fierte, să plece la gunoi. Se pot transforma în piure (ca aici sau aici), în salată à la Russe, salată Boeuf, ori salată de ton cu legume. Sau pot fi folosite ca atare sau date la cuptor, cu sau fără sos, drept garnituri pentru diverse cărnuri (vezi aici și aici).

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....