duminică, octombrie 1, 2023

Cum au apărut băncile și sistemul bancar? Puțină istorie

Istoria sistemului bancar a început cu primele...

Importanța asigurărilor de călătorie și a calculatorului CASCO

Atunci când călătoriți în străinătate, fie că...

Libraria Alexandria – gazda feminitatii romanesti

CoolturaLibraria Alexandria - gazda feminitatii romanesti
- Advertisement -

Marti, 24 mai, Libraria Alexandria din Arena Mall a fost gazda unei lansari de carte initiate de Monica Tatoiu: al doilea volum “Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti”.

Evenimentul a avut loc intr-un cadru restrans, iar participarea, spre surprinderea multora si a autoarei, a fost destul de redusa. Atmosfera unica creata de viorile celor de la Liceul de Arta “George Apostu” a creat o stare de relaxare si a introdus invitatii in spiritul propice unei lansari de carte.

Fire extrovertita si vulcanica, Monica Tatoiu a comunicat eficient cu publicul; dornica de detalii si confesiuni, a fost generoasa in acordarea cat mai multor sfaturi cu privire la viata.

Femeia de afaceri, alaturi de Eugenia Harja si Otilia Lupu a adus in prim-plan importanta cartii, dar si criza existentiala prin care trece omul, macinat de cotidian. Cu privire la cartea de fata, autoarea a mentionat ca pentru a scrie despre propria persoana este nevoie de curaj, indrazneala, dar si de sinceritate. Prin aceasta, ea dovedeste tuturor femeilor ca “se poate” prin puterea exemplului (celor peste saptezeci de femei de succes din Romania ce s-au confesat in cele doua volume).

Pe parcursul prezentarii cartii am simtit o dorinta aparte de emancipare a femeii si de asigurare a unui statut egal cu cel al barbatului. Feminitatea romaneasca raportata la cele patru dimensiuni (relatia cu sine, cu familia, cu profesiunea si cu divinitatea) este privita ca un manifest ce isi doreste raspunsul la intrebarea “Avem timp si de noi?”

Alte titluri