luni 15 iulie 2024

.

Cum îi învățăm pe...

Bine ați venit la ghidul pentru părinți despre sustenabilitate și consumul responsabil de...

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

Curățenia la domiciliu pentru...

Din cele mai vechi timpuri până astăzi, bătrânețea a fost văzută ca un...

BMW M5 : Căteva...

BMW M5 este o mașină extrem de interesantă pentru iubitorii de performanță și...
AcasăCoolturaLibraria Alexandria -...

Libraria Alexandria – gazda feminitatii romanesti

Marti, 24 mai, Libraria Alexandria din Arena Mall a fost gazda unei lansari de carte initiate de Monica Tatoiu: al doilea volum “Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti”.

Evenimentul a avut loc intr-un cadru restrans, iar participarea, spre surprinderea multora si a autoarei, a fost destul de redusa. Atmosfera unica creata de viorile celor de la Liceul de Arta “George Apostu” a creat o stare de relaxare si a introdus invitatii in spiritul propice unei lansari de carte.

Fire extrovertita si vulcanica, Monica Tatoiu a comunicat eficient cu publicul; dornica de detalii si confesiuni, a fost generoasa in acordarea cat mai multor sfaturi cu privire la viata.

Femeia de afaceri, alaturi de Eugenia Harja si Otilia Lupu a adus in prim-plan importanta cartii, dar si criza existentiala prin care trece omul, macinat de cotidian. Cu privire la cartea de fata, autoarea a mentionat ca pentru a scrie despre propria persoana este nevoie de curaj, indrazneala, dar si de sinceritate. Prin aceasta, ea dovedeste tuturor femeilor ca “se poate” prin puterea exemplului (celor peste saptezeci de femei de succes din Romania ce s-au confesat in cele doua volume).

Pe parcursul prezentarii cartii am simtit o dorinta aparte de emancipare a femeii si de asigurare a unui statut egal cu cel al barbatului. Feminitatea romaneasca raportata la cele patru dimensiuni (relatia cu sine, cu familia, cu profesiunea si cu divinitatea) este privita ca un manifest ce isi doreste raspunsul la intrebarea “Avem timp si de noi?”

De citit!

Bacaul face performanta

 CSS Bacau - atletism se bucura de performante si la categoria copii. Echipa de stafeta-fete, la proba 4x200 a obtinut in acest an aurul la nationalele de la Bucuresti. Tot in acest an clubul a mai inregistrat un rezultat...

In spiritul lui Bacovia de zilele Colegiului National “Gheorghe Vranceanu”

In perioada 26-27 mai ,Colegiul National “Gheorghe Vranceanu” implineste 50 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie vor avea loc activitati culturale si sportive la care sunt invitati sa participe toti elevii liceului impreuna cu profesorii lor. Aceste...