duminică, septembrie 24, 2023

Despre brățările dacice

Brățările dacice au fost folosite ca ornamente,...

Aventuri cu veiozele de dormitor

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i...

Cum poți face poze la 360 de grade

O fotografie de 360 de grade înseamnă...

Liviu Miroșeanu, viceprimar Bacău: ”Sitematizarea orașului, și nu amenzile, rezolvă problema parcărilor nepermise”

OrasulLiviu Miroșeanu, viceprimar Bacău: ”Sitematizarea orașului, și nu amenzile, rezolvă problema parcărilor nepermise”
- Advertisement -

Parcarea de la intersecția străzilor 9 Mai și Unirii va intra într-un proces de sistematizare, iar pe Calea Moinești va fi amenajat un sens giratoriu, au stabilit membrii Comisiei de Ciculație a municipiului Bacău, în ședința de astăzi, prezidată de viceprimarul Liviu Miroșeanu.

”Problematica a fost una complexă și a vizat mai multe zone din oraș, de la Calea Bârladului, până în Miorița sau partea de Sud a municipiului. Unele dintre situațiile ridicate de băcăuani sau constate de noi, cei din administrație, au putut fi remediate, pentru altele se caută soluții în continuare. Caracterul tehnic al acestei comisii, din care fac parte și reprezentanți ai Serviciului Rutier al Poliței Municipiului Bacău și ai Poliției Locale nu lasă loc la interpretări subiective. Deciziile se iau în urma unor dezbateri și țin sema de elemente dintre cele mai diverse”, a declarant viceprimarul Liviu Miroșeanu.

Mașinile parcate illegal deranjează traficul auto și urban, în mai toate zonele orașului, iar una dintre concluziile generale ale ședinței a fost că sistematizarea zonelor este mai eficientă decât simpla amendare a celor care parchează în locuri nepermise. De aceea,se impune montarea de stâlpi sau sfere care să împiedice oprirea mașinilor pe trotuare sau în intersecții, iar primele zone aflate în atenție sunt str. Frasinului, intersecția Ardealului – Miorița și trotuarele din zona Gării – Avram Iancu.

În discuție s-a aflat și oportunitatea de a introduce un sens unic pe strada Nordului, în zona cuprinsă între străzile Miorița și Bradului sau interdicția de a vira la stânga, la ieșirea dinspre cartierul Bistrița Lac, str. Ana Ipătescu, spre str. I.L. Caragiale. Variantele nu au fost agreate de polițiștii de la Circulației și nu a fost avizată favorabil nici solicitarea de a introduce praguri de limitare a vitezei pe str. Bradului 60.

Următoarea ședință a comisiei va fi în luna martie 2022.

Alte titluri