vineri 21 iunie 2024

.

Mai are cuierul clasic...

Dacă ați fost prin niște apartamente ale rudelor părinților sau chiar prin apartamente...

Nu vă mai luați după mărimile afișate!

Multă lume experimentează sau deja a devenit campioană în cumpărăturile online. De la...

Gestionarea intoleranței la lactoză...

Intoleranța la lactoză și osteoporoza sunt două probleme de sănătate care afectează milioane...

Cum să mai scazi...

Prețul asigurărilor auto obligatorii a crescut destul de mult, anul trecut, știm cu...
AcasăDe stiutLucruri pe care...

Lucruri pe care le putem învăța. Sistemul de îngrijire la domiciliu din SUA

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de ajutor pentru activitățile lor zilnice, serviciile de îngrijire la domiciliu devin din ce în ce mai importante pentru îngrijirea îmbătrânirii populației americane. Pe măsură ce costurile crescânde ale asistenței medicale devin un factor mai prezent în luarea deciziilor americane, persoanele care au nevoie de îngrijire pentru vârstnici sau care au o persoană dragă care are nevoie de îngrijire, caută răspunsul la îngrijirea la domiciliu.

Ce este îngrijirea la domiciliu?

Îngrijirea la domiciliu oferă o mare varietate de servicii care sunt furnizate în casa pacientului, mai degrabă decât într-o unitate dedicată. În caz de boală sau accidentare, îngrijirea la domiciliu este de obicei mai accesibilă și mai convenabilă decât să stați la spital.

Îngrijire la domiciliu definită

Atunci când o persoană necesită asistență în mod regulat, îngrijirea la domiciliu oferă o soluție optimă. Îngrijirea la domiciliu permite persoanelor care au nevoi speciale (cum ar fi persoanele cu dizabilități, persoanele cu boli cronice sau persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijitoare bătrâni) să se recupereze după boli sau vătămări sau doar să mențină un sentiment de independență pe măsură ce îmbătrânesc în timp ce locuiesc în casele lor.

Îngrijirea la domiciliu include aproape orice tip de îngrijire necesară, de la îngrijirea personală (cum ar fi îmbrăcarea, gătitul ușor și curățarea etc.) până la îngrijirea sănătății (cum ar fi îngrijirea bolilor cronice oferite de un asistent medical). Modul în care sunt plătite serviciile de îngrijire la domiciliu depinde în mare măsură de tipul de îngrijire primită. Îngrijirea post-acută este acoperită de planuri de asigurare, în timp ce ajutorul pentru treburile casnice este plătit din buzunar.

Diferența dintre sănătatea la domiciliu și îngrijirea la domiciliu

În unele state, există o diferență între termenii îngrijire la domiciliu și îngrijire la domiciliu.
Asistența medicală la domiciliu se referă la îngrijirea administrată la domiciliu de către un profesionist din domeniul sănătății, cum ar fi o asistentă medicală în vizită. În schimb, îngrijirea la domiciliu se referă în principal la furnizorii de servicii private care nu sunt certificate medical.

Serviciile private de îngrijire la domiciliu implică o varietate de servicii non-clinice și clinice care pot fi prestate la domiciliu. Aceste servicii ajută persoanele care au nevoie de îngrijire la domiciliu pentru a-și menține independența, păstrând în același timp siguranța. De exemplu, persoanele care primesc servicii de îngrijire la domiciliu pot primi asistență pentru gătit sau spălătorie. Această abordare permite persoanelor care folosesc serviciile de îngrijire la domiciliu să fie împuternicite cu un sentiment de independență.

Pe de altă parte, îngrijirea medicală la domiciliu este îndreptată spre îngrijirea persoanelor care au un traumatism sau o boală. Îngrijirea la domiciliu este la fel de eficientă ca și îngrijirile oferite într-un centru medical specializat sau într-un spital, dar are avantajul de a fi mai ieftin și mai convenabil. Unele servicii de îngrijire a sănătății la domiciliu furnizate includ injecții, îngrijirea rănilor pentru răni chirurgicale, monitorizarea bolii unui pacient și oferirea de educație pentru îngrijitor.

Diferențe de reglementare de la stat la stat

Fiecare stat are legi diferite privind îngrijirea la domiciliu. Chiar și statele vecine pot avea reglementări diferite în ceea ce privește legile de îngrijire la domiciliu. Reglementările de stat dictează toate legile de îngrijire la domiciliu, de la procesul de certificare a asistentelor medicale până la licențele necesare. De exemplu, majoritatea statelor au nevoie de agenții de îngrijire a sănătății la domiciliu pentru a examina cu atenție candidații și chiar pentru a face o verificare a antecedentelor, dar unele state, cum ar fi Alabama și Wyoming, nu necesită verificări de antecedente.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...