duminică 8 septembrie 2024

.

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...

Ce trebuie să știm...

Floarea soarelui este una dintre cele mai mari și mai strălucitoare flori. Cu...

Când ar trebui să-ți...

Prostata este atât o glandă accesorie a sistemului reproducător masculin, cât și un...
AcasăCulinarMacrou la grătar...

Macrou la grătar (cu un sos inspirat de Jamie Oliver)

_200 copy

Macroul, cu toate că este un pește al cărui consum este benefic atât pentru organismul uman, cât și pentru protejarea altor specii de pește decimate de pescuitul intensiv (tonul, de exemplu), nu prea este iubit și văzut pe mesele noastre. Din mai multe motive. Unul din ele ar fi că, de cele mai multe ori, îl găsim doar congelat (întreg sau numai trunchiul) și atunci arată ca și cum ar fi fost capturat în secolul trecut.

Un alt motiv de respingere îl reprezintă mirosul greu și persistent care rămâne în bucătării în urma prăjirii sau frigerii acestuia. Acest ultim impediment dispare dacă ne gândim să preparăm macroul pe grătar, în aer liber. Când am găsit macrou proaspăt la pescărie, am luat două bucăți: pe una am pregătit-o pe loc, iar pe cealaltă am congelat-o și am păstrat-o pentru luna mai, luna grătarelor în aer liber.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....