vineri, decembrie 1, 2023

Mai are cuierul clasic de la intrare un viitor? Nu ar trebui să-i curmăm suferința?

De stiutMai are cuierul clasic de la intrare un viitor? Nu ar trebui să-i curmăm suferința?
- Advertisement -

Dacă ați fost prin niște apartamente ale rudelor părinților sau chiar prin apartamente de bunici, nu se poate să nu va fi sărit în ochi, încă de la intrare, o piesă de mobilier care a devenit, între timp, o adevărată instituție: cuierul.

Exact, cuierul a ajuns să fie omniprezent în mobilier, indispensabil, obligatoriu și… inutil.

În fapt, ideea de la care s-a pornit a fost că vine musafirul sau musafirii și-și lasă paltonul, pălăria și umbrela la intrare. În acest sens, cuierul are agațătoare pentru haine, raft pentru pălării sau căciuli de blană și un suport pentru umbrele. Unele mai au și pantofar integrat pentru încălțămintea gazdelor; eticheta spune că musafirii ori nu se descalță, ori își lasă pantofii la intrare, dar nu în dulap.

Doar că, în timp, cuierul începe să fie ocupat cu tot felul de haine pentru care ori nu mai există loc în șifonier (strămoșul dressingului), ori e mai ușor să fie la îndemână pentru “când e nevoie”. Și s-a ajuns ca, până la urmă, mudafirii să nu mai aibă loc de haine în cuier hol, iar paltoanele, cojoacele, pardesiile și așa mai departe să fie puse claie peste grămadă într-o camera.

Prin urmare, cuierul de pe hol a devenit o piesă care nu-și mai găsea rostul și mai și ocupa spațiu. Așa că multă lume s-a reorientat.
Sau, poate s-au schimbat vremurile și lada de zestre în care se țineau hainele “bune” a devenit dressingul (cum îl numim noi) sau garderoba, cum e numit în mod normal acel “ceva” în care ne ținem hainele, încălțămintea și pălăriile.

Iar cuierul de la intrare? Dacă locuința este mică, de una – două camere, e mai bine să renunțați la el. Sau/și vă transformăți boxa de depozitat diverse chestii într-o garderoba mică pentru hainele de zi cu zi plus cele ale musafirilor.

O viziune originală pentru apartamentele clasice și spațioase. Totuși, dă impresia de gară părăsită.

Un mic spațiu destinat musafirilor în garderoba mare. Dacă mai e și amplasat pe hol, e și mai bine.

Cuier cu influențe clar sămănătoriste. Poate doar ca mod provizoriu de atârnat niște haine, până vine mobilierul comandat…

 

O varianta pentru un apartament spațios. Totuși, nu lasați haonele expuse soarelui și prafului; asigurați-vă că garderoba dvs. are uși.

Varianta pentru căminul studențesc sau pentru situația tragică a împarțirii garsonierei cu o colegă de muncă.

Stilul vintage kitch pentru pasionații de vechituri total nefolositoare și incomode. Totuși, dacă scoatem din context felinarul, chestia aia cu trei agățători poate fi folosită pentru oaspeți într-un studio draguț și prea micuț să mai încapă altceva.

Varianta “cadou pentru dușmani”. Doar dacă ai fost executat silit și ți s-a luat mobila din casă. Nu e nimic “cool” să-ți agăți așa hainele pe un perete.

Ciuerul clasic de la țară. Poate fi foarte util. Nu elegant, ci doar util. Doar pentru hainele oaspeților, nu vă agățați treningul, halatul și bermudele!

Dacă aveți o scară în plus și impresii de designer de interior. Totuși, scara aia poate fi periculoasă.

Soluția ideală pentru familie, mai puțin pentru musafiri. Doar dacă vreți să le scoateți ochii cu noul mobilier și să-i vedeți cum se înverzesc de ciudă…

O altă piesă de mobilier cu probleme de identitate este măsuța cafea. Dar despre ea vom vorbi altădată. Doar o idee: ce-ar fi dacă măsuța dvs pentru cafea s-ar putea transformă în birou de lucru sau chiar într-o masă pentru o cină în familie?

Alte titluri