duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutMai are cuierul...

Mai are cuierul clasic de la intrare un viitor? Nu ar trebui să-i curmăm suferința?

Dacă ați fost prin niște apartamente ale rudelor părinților sau chiar prin apartamente de bunici, nu se poate să nu va fi sărit în ochi, încă de la intrare, o piesă de mobilier care a devenit, între timp, o adevărată instituție: cuierul.

Exact, cuierul a ajuns să fie omniprezent în mobilier, indispensabil, obligatoriu și… inutil.

În fapt, ideea de la care s-a pornit a fost că vine musafirul sau musafirii și-și lasă paltonul, pălăria și umbrela la intrare. În acest sens, cuierul are agațătoare pentru haine, raft pentru pălării sau căciuli de blană și un suport pentru umbrele. Unele mai au și pantofar integrat pentru încălțămintea gazdelor; eticheta spune că musafirii ori nu se descalță, ori își lasă pantofii la intrare, dar nu în dulap.

Doar că, în timp, cuierul începe să fie ocupat cu tot felul de haine pentru care ori nu mai există loc în șifonier (strămoșul dressingului), ori e mai ușor să fie la îndemână pentru “când e nevoie”. Și s-a ajuns ca, până la urmă, mudafirii să nu mai aibă loc de haine în cuier hol, iar paltoanele, cojoacele, pardesiile și așa mai departe să fie puse claie peste grămadă într-o camera.

Prin urmare, cuierul de pe hol a devenit o piesă care nu-și mai găsea rostul și mai și ocupa spațiu. Așa că multă lume s-a reorientat.
Sau, poate s-au schimbat vremurile și lada de zestre în care se țineau hainele “bune” a devenit dressingul (cum îl numim noi) sau garderoba, cum e numit în mod normal acel “ceva” în care ne ținem hainele, încălțămintea și pălăriile.

Iar cuierul de la intrare? Dacă locuința este mică, de una – două camere, e mai bine să renunțați la el. Sau/și vă transformăți boxa de depozitat diverse chestii într-o garderoba mică pentru hainele de zi cu zi plus cele ale musafirilor.

O viziune originală pentru apartamentele clasice și spațioase. Totuși, dă impresia de gară părăsită.

Un mic spațiu destinat musafirilor în garderoba mare. Dacă mai e și amplasat pe hol, e și mai bine.

Cuier cu influențe clar sămănătoriste. Poate doar ca mod provizoriu de atârnat niște haine, până vine mobilierul comandat…

 

O varianta pentru un apartament spațios. Totuși, nu lasați haonele expuse soarelui și prafului; asigurați-vă că garderoba dvs. are uși.

Varianta pentru căminul studențesc sau pentru situația tragică a împarțirii garsonierei cu o colegă de muncă.

Stilul vintage kitch pentru pasionații de vechituri total nefolositoare și incomode. Totuși, dacă scoatem din context felinarul, chestia aia cu trei agățători poate fi folosită pentru oaspeți într-un studio draguț și prea micuț să mai încapă altceva.

Varianta “cadou pentru dușmani”. Doar dacă ai fost executat silit și ți s-a luat mobila din casă. Nu e nimic “cool” să-ți agăți așa hainele pe un perete.

Ciuerul clasic de la țară. Poate fi foarte util. Nu elegant, ci doar util. Doar pentru hainele oaspeților, nu vă agățați treningul, halatul și bermudele!

Dacă aveți o scară în plus și impresii de designer de interior. Totuși, scara aia poate fi periculoasă.

Soluția ideală pentru familie, mai puțin pentru musafiri. Doar dacă vreți să le scoateți ochii cu noul mobilier și să-i vedeți cum se înverzesc de ciudă…

O altă piesă de mobilier cu probleme de identitate este măsuța cafea. Dar despre ea vom vorbi altădată. Doar o idee: ce-ar fi dacă măsuța dvs pentru cafea s-ar putea transformă în birou de lucru sau chiar într-o masă pentru o cină în familie?

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...