Mâncare rece cu carne de curcan

115 copy

Când erau mici, copiii mei nu se atingeau de ceapă (bine, nici acum nu sunt fani ai acesteia), așa că, atunci când se pregătea acest fel de mâncare, ei trebuiau să fie afară, la joacă. Și dacă nu vedeau din ce se prepară, era chiar gustoasă. La un moment dat, fii-mea chiar a zis: “Tu mami, ce bună-i varza asta. Să ne mai faci!”

Cunoscut drept “mâncare rece” sau “mâncare/tocană de ceapă”, preparatul povestit astăzi conține trei ingrediente de bază: ceapă, carne și măsline, precum și un minim de condimente: sare, piper, foi de dafin. Pentru un strop de culoare i se adaugă și ceva pastă de tomate. Se poate face cu ceapă albă, galbenă sau chiar roșie. Carnea trebuie să îndeplinească o singură condiție: să fie slabă. De regulă se folosește carne albă: de pui, de curcan, ori de iepure de casă, dar se poate încropi și cu limbă, pipote, inimi, ori chiar cu carne de porc degresată. La mine s-a nimerit să fie cu ceapă roșie lunguiață (ceapă de apă) și cu aripă (că a fost una singură) de curcan.

Continuare…

1 COMENTARIU

  1. Iata ca aflat un subiect prea captivant redactat intr-o maniera greu de aflat in internetul romanesc. Acum, dupa ce am citit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

Comments are closed.