sâmbătă 7 septembrie 2024

.

Machiajul masculin: de la...

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr. până în secolul al XVIII-lea, bărbații...

Inovații în industria construcțiilor...

Procesul de construcție a unei piscine nu presupune doar săpături și turnarea betonului....

Despre brățările dacice

Brățările dacice au fost folosite ca ornamente, monede, însemne de rang înalt și...

Cum să câștigi o...

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine...
AcasăCulinarMancarica de ceapa,...

Mancarica de ceapa, masline, lamaie, pipote si inimioare de pui

Ingrediente: 2 cutii de maruntaie de pui, 6-8 cepe, 200 g masline negre fara samburi, ½ lamaie, ½ pahar suc de rosii, ½ pahar vin alb, Sare, Piper. Puneti maruntaiele de pui intr-un ceaun cu condimente, sare, piper si putin ulei de masline. Lasati inimioarele si pipotele sa fiaba inabusit, sub un capac si apoi sa se rumenesca.

Intr-o oala, cu putin ulei de masline puneti ceapa tocata nu foarte marunt la calit. Cand se moaie adaugati maruntaiele de pui. Lasati sa fiarba totul la foc mic, inabusit, timp de 10 minute. Adaugati maslinele si lamaia feliata in jumatati sau sferturi. Aveti… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...