vineri, decembrie 1, 2023

De la trotineta de lemn, la trotineta electrică

Primele trotinete au fost realizate manual în...

Anunțurile publicitare. Puțină istorie și un oarecare tâlc

Ai pierdut un document, vrei să cumperi...

Cate carduri porți în portofel?

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe...

Mancatorii de seminte, pusi sa mature cojile de Politia locala

Fapt diversMancatorii de seminte, pusi sa mature cojile de Politia locala
- Advertisement -

În perioada 01.06.2019-02.07.2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei au derulat mai multe acțiuni care au avut ca obiectiv principal asigurarea unui climat de ordine și liniște publică pe raza municipiului Bacău, precum și combaterea faptelor cu caracter penal.

Au mai fost vizate identificarea și sancționarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea și liniștea publică, a persoanelor care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public și a persoanelor care nu respectă normele legale privind curățenia orașului (aruncarea cojilor de semințe, ambalajelor pe domeniul public etc). Astfel, în perioada mai sus menționată, au fost aplicate 185 sancțiuni în valoare de 23.150 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a H. C. L. nr. 223/2001 privind respectarea curățeniei și a prevederilor legale privind protecția mediului.

Pe acestă cale, Poliția Locală a Municipiului Bacău reamintește cetățenilor că desfacerea și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții, mijloacele de transport în comun, autogări, gări, se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei iar aruncarea cojilor de semințe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii se sancționează cu amendă contravențională de la 100 de lei la 300 de lei.

Alte titluri