duminică, septembrie 24, 2023

Ce dăm de mâncare pisicilor?

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare...

Manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, la Moinești

OrasulManifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, la Moinești
- Advertisement -

Sâmbătă, 26 mai, la Centrul Cultural ,,Lira” din municipiul Moinești a avut loc un eveniment special dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri a României și Centenarul Filmului Românesc. Evenimentul a inclus vernisajul Expoziției de fotografii și documente de epocă ,,Agerpres – România: Evoluție, ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri”, vizionarea filmului documentar ,,Agerpres – Marea Unire: România, la 100 de ani”, discuții și schimburi de idei cu invitați speciali și difuzarea filmului artistic românesc ,,6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, în prezența actorului Teodor Corban.

,,Este un moment prin care ne propunem, pe de o parte, să rememorăm evenimentele cheie ale trecutului nostru și să celebrăm cel mai important act istoric al românilor, Marea Unire de la 1918, iar pe de altă parte să legăm de contemporaneitate acest moment istoric printr-o abordare actuală a modului în care se propagă și se transmit valorile în prezent, adică prin intermediul audiovizualului”, au transmis organizatorii manifestărilor.

Printre invitați s-a numărat și ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, dl Viorel Ilie, fostul primar al municipiului Moinești.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Moinești.

(Sursa: Primăria Moinești; www.administratie.ro)

Text adaptat și actualizat de Romulus-Dan Busnea
Foto: Olivian Darie

Alte titluri