Manifestările Culturale Zilele municipiului Moinești 2018

Primăria și Consiliul Local ale municipiului Moinești, împreună cu Asociația ,,Activ” din Moinești, vă invită să participați la evenimentul anual ,,Zilele municipiului Moinești”, care va avea loc în perioada 7 – 9 septembrie 2018.

,,În data de 8 septembrie celebrăm Nașterea Maicii Domnului, protectoarea și patroana noastră spirituală. Cu această ocazie specială, în orașul nostru se vor derula o serie de manifestări cultural-artistice, printre care, inaugurarea Monumentului Marii Uniri, Festivalul de Dans și Muzică Populară `Moineșteanca`, Tabăra de Pictură și Sculptură `Artiștii Plastici în Moinești`, concerte susținute de interpreți de renume, concursuri sportive, diverse festivități. Totodată, în acest an se reîntoarce în Moinești, Ingo Glass, un sculptor de notorietate internațională, autorul Monumentului `Dada`, iar noi îl vom onora cu acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului nostru. Fiți oaspeții noștri, vă așteptăm cu drag!”, a spus Viorel-Florin Costea, expert în comunicare al UAT Moinești.

Iată câteva repere mai importante din programul manifestărilor:

Vineri, 7 septembrie: Debut Festival „Moineșteanca”; Concurs Baschet, Șah, etc.; Premierea cuplurilor care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie; Calea Sfinților: Aducerea în Procesiune a Icoanei Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula: „Maica Domnului – Ocrotitoarea noastră!”; Concerte: Interpreți locali și ,,Uddi”.

Sâmbătă, 8 septembrie: Parada și Gala Festivalului „Moineșteanca”; Inaugurarea Monumentului Marii Uniri și festivitățile de acordare a noi titluri de Cetățean de Onoare al municipiului Moinești; Concerte de muzică și dansuri populare susținute de ansambluri din raionul Cantemir, Republica Moldova; Concerte: Marcel Pavel, Monica Anghel și Alis Făiniță.

Duminică, 9 septembrie: Vernisajul Expoziției Colective de Artă a Taberei de Pictură și Sculptură ,,Artiștii Plastici în Moinești” (ediția a VII-a); Concerte: Selfie, Jorge, Ami și Holograf.
În acest an, municipiul Moinești împlinește 581 de ani de atestare documentară (1437), 97 de ani de la declararea sa drept comună urbană (1921) și 17 ani de când a devenit municipiu (2001).

Programul complet al manifestărilor poate fi vizualizat în imaginile atașate.

Romulus-Dan BUSNEA