luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulManifestările Culturale Zilele...

Manifestările Culturale Zilele municipiului Moinești 2018

Primăria și Consiliul Local ale municipiului Moinești, împreună cu Asociația ,,Activ” din Moinești, vă invită să participați la evenimentul anual ,,Zilele municipiului Moinești”, care va avea loc în perioada 7 – 9 septembrie 2018.

,,În data de 8 septembrie celebrăm Nașterea Maicii Domnului, protectoarea și patroana noastră spirituală. Cu această ocazie specială, în orașul nostru se vor derula o serie de manifestări cultural-artistice, printre care, inaugurarea Monumentului Marii Uniri, Festivalul de Dans și Muzică Populară `Moineșteanca`, Tabăra de Pictură și Sculptură `Artiștii Plastici în Moinești`, concerte susținute de interpreți de renume, concursuri sportive, diverse festivități. Totodată, în acest an se reîntoarce în Moinești, Ingo Glass, un sculptor de notorietate internațională, autorul Monumentului `Dada`, iar noi îl vom onora cu acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului nostru. Fiți oaspeții noștri, vă așteptăm cu drag!”, a spus Viorel-Florin Costea, expert în comunicare al UAT Moinești.

Iată câteva repere mai importante din programul manifestărilor:

Vineri, 7 septembrie: Debut Festival „Moineșteanca”; Concurs Baschet, Șah, etc.; Premierea cuplurilor care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie; Calea Sfinților: Aducerea în Procesiune a Icoanei Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula: „Maica Domnului – Ocrotitoarea noastră!”; Concerte: Interpreți locali și ,,Uddi”.

Sâmbătă, 8 septembrie: Parada și Gala Festivalului „Moineșteanca”; Inaugurarea Monumentului Marii Uniri și festivitățile de acordare a noi titluri de Cetățean de Onoare al municipiului Moinești; Concerte de muzică și dansuri populare susținute de ansambluri din raionul Cantemir, Republica Moldova; Concerte: Marcel Pavel, Monica Anghel și Alis Făiniță.

Duminică, 9 septembrie: Vernisajul Expoziției Colective de Artă a Taberei de Pictură și Sculptură ,,Artiștii Plastici în Moinești” (ediția a VII-a); Concerte: Selfie, Jorge, Ami și Holograf.
În acest an, municipiul Moinești împlinește 581 de ani de atestare documentară (1437), 97 de ani de la declararea sa drept comună urbană (1921) și 17 ani de când a devenit municipiu (2001).

Programul complet al manifestărilor poate fi vizualizat în imaginile atașate.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...