vineri, septembrie 29, 2023

O dilemă mereu actuală: Cât să cer pentru munca mea?

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o...

Scurtă istorie a pantalonilor scurți

Înainte de Revoluția Franceză, clasa muncitoare purta...

Mergem pe Mare. Ce punem în bagaje?

Chiar dacă sunteți prima dată pe o...

,,Maratonul Recunoștinței”, ediția a VII-a, județul Bacău

Fapt divers,,Maratonul Recunoștinței”, ediția a VII-a, județul Bacău
- Advertisement -

Între localitățile Târgu-Ocna și Oituz din județul Bacău, va avea loc joi, 17 august, ,,Maratonul Recunoștinței”, competiție dedicată omagierii a 100 de ani de la bătăliile din anul 1917 din Primul Război Mondial, în organizarea Direcţiei Județene pentru Sport şi Tineret Bacău, în parteneriat cu Clubul Sportiv ,,Eco Alpin” Bucureşti, Instituția Prefectului Judeţul Bacău, Consiliul Judeţean Bacău – prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău şi cu participarea nemijlocită a autorităţilor locale de pe traseul competiţiei: Târgu-Ocna, Pârgăreşti şi Oituz.

Acest maraton este inclus în ciclul de maratoane istorice ,,Din dragoste pentru Romania şi istoria ei”, care alături de Maratonul ,,Pe aici nu se trece” şi Maratonul ,,Reîntregirii Neamului Românesc”, se înscrie în rândul competiţiilor sportive organizate în memoria şi cinstirea eroilor care au luptat pentru întregirea şi neatârnarea ţării.

Maratonul care se va desfășura în data de 17 august, va avea ca puncte de referință locurile în care Regina Maria (,,Regina-soldat”) a organizat în timpul Primului Război Mondial spitalele de campanie și a fost prezentă printre cei suferinzi, împărțind medicamente, hrană și pături soldaților răniți pe front sau bolnavilor de tifos.

Probele incluse în programul competiției (masculin și feminin) sunt: Maraton (42,195 km), Semimaraton (21 km), Ștafetă copii (42 x 1km) și Cros 6 km.

Startul în proba de 42 de km se va da la ora 7.30 din fața Primăriei Târgu-Ocna, iar traseul va fi următorul: Târgu-Ocna, Pârgărești, Marginea, Oituz, Monumentul Eroilor Cavaleriști, 10 km pe raza comunei Oituz (2 ture a câte 5 km), Pârgărești, Primăria Târgu-Ocna, Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura.

Startul în proba de 21 km se va da în același timp cu proba de maraton, la ora 7.30 din fața Primăriei Târgu-Ocna, pe traseul: Primăria Târgu-Ocna, Pârgărești, Marginea, Oituz, Monumentul Eroilor Cavaleriști, 6 km pe raza localității Oituz (1 tură de 6 km), cu încheierea cursei la Monumentul Eroilor Cavaleriști.

Cursa de cros 6 km se va desfășura pe un traseu de 6 km în comuna Oituz, având ca punct de start și de sosire Monumentul Eroilor Cavaleriști. Startul va fi dat la ora 9.00.

Înscrierea/validarea înscrierii la competiție se va face la Casa de Cultură din Târgu-Ocna, în data de 16 august, între orele 15.00 – 19.00, iar festivitatea de premiere va avea loc în fața Primăriei Târgu-Ocna, joi, 17 august, cu începere de la ora 15.00.

Startul în cele șase ediții ale maratonului a fost dat de campioana olimpică la maraton, Constantina Diță, ziua de 17 august fiind și ziua în care atleta noastră a câștigat titlul olimpic la Olimpiada de la Beijing.

Inedit: Copii din județele Bacău și Vrancea vor alerga pe traseul de maraton într-o ștefetă de 42 x 1 km, purtând un tricolor.

La cursa de 42 de km din 17 august va participa și cunoscutul alergător Ilie Roșu, care la întrecerea din 6 august (Maratonul ,,Pe aici nu se trece”) a bifat maratonul nr. 178 cu drapelul României, al 4-lea cu drapelul Franței, al 6-lea cu steagul lui Ștefan cel Mare de la Muntele Athos și primul cu steagul de reprezentare al Statului Major al Forțelor Aeriene. A fost maratonul 188 din impresionanta sa carieră, peste 6. 800 de km fiind alergați cu drapelul național al României! Ilie Roșu a participat și la prima ediție a maratonului ,,Legendele Nemirei”, care a avut loc în stațiunea Slănic-Moldova, în luna iulie a acestui an.

(Sursa: www.ilierosu.ro)

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri